REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

aspiky

Aspik na slané pokrmy

Základní recept na přípravu aspiku pro široké využití hlavně při přípravě studených předkrmů (vejce v aspiku, šunková rolka v aspiku, zavináče v aspiku….)

Aspik vinný

Vzhled aspiku je čirý, konzistence vychlazeného aspiku je přiměřeně pevná a pružná. Chuť příjemně slaná, kořeněná a sladkokyselá.

Aspik základní

Základní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.

Gothaj v aspiku

Aspik z plátků gothaje, vařených vajec, mrkve, petrželky a želatiny.

Rybí aspik

Aspik, podle tohoto receptu, lze vyrobit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Například z kapra, sumce, candáta, tresky, chňapala… Vždy použijte rybí maso pevnější konzistence s malým obsahem svalových kůstek.

Uzený jazyk v aspiku II.

Uvařený jazyk, naložený v aspiku spolu s nakrájenou vařenou mrkví, vejci a okurkami.

Zeleninový aspik

Aspik s brokolicí, hráškem, mrkví a paprikou.

Zeleninový aspik II.

Aspik se zeleninovou náplní, ochucený sýrem, okurkami a vejci.

Zeleninový aspik III.

Aspik ze zeleninové směsi, lučiny a anglické slaniny.

Zeleninový aspik z vepřových kůží

Zelenina v aspiku je velmi dekorativní záležitost na prostřeném stole, a také skvěle chutná.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy