aspiky
Aspik na slané pokrmy
Základní recept na přípravu aspiku pro široké využití hlavně při přípravě studených předkrmů (vejce v aspiku, šunková rolka v aspiku, zavináče v aspiku….)
Aspik vinný
Vzhled aspiku je čirý, konzistence vychlazeného aspiku je přiměřeně pevná a pružná. Chuť příjemně slaná, kořeněná a sladkokyselá.
Aspik základní
Základní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.
Gothaj v aspiku
Aspik z plátků gothaje, vařených vajec, mrkve, petrželky a želatiny.
Rybí aspik
Aspik, podle tohoto receptu, lze vyrobit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Například z kapra, sumce, candáta, tresky, chňapala… Vždy použijte rybí maso pevnější konzistence s malým obsahem svalových kůstek.
Uzený jazyk v aspiku II.
Uvařený jazyk, naložený v aspiku spolu s nakrájenou vařenou mrkví, vejci a okurkami.
Zeleninový aspik
Aspik s brokolicí, hráškem, mrkví a paprikou.
Zeleninový aspik II.
Aspik se zeleninovou náplní, ochucený sýrem, okurkami a vejci.
Zeleninový aspik III.
Aspik ze zeleninové směsi, lučiny a anglické slaniny.
Zeleninový aspik z vepřových kůží
Zelenina v aspiku je velmi dekorativní záležitost na prostřeném stole, a také skvěle chutná.