Máte přebytek hub ve sladkokyselém nálevu? Pak vyzkoušejte houbový aspik podle tohoto osvědčeného receptu!
Ingredience:
250 g | hub naložených ve sladkokyselém nálevu |
100 g | šunky |
1 sáček | želatiny |
2 ks | sladkokyselé okurky |
2 ks | uvařená vejce |
1 ks | červené papriky |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby scedíme z nálevu, propláchneme, aby nebyly slizké, pak je smícháme s nakrájenou paprikou, sladkokyselou okurkou a šunkou 2. Želatinu uvaříme podle návodu, osolíme, opepříme
3. Houby se zeleninou nasypeme do misek, zalijeme želatinou, nakonec vložíme nakrájená vejce, v lednici necháme ztuhnout
4. Ztuhlý aspik krájíme na plátky, podáváme s chlebem nebo pečivem.
Můžeme pokapat octem, posypat nakrájenou cibulkou.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek