REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový aspik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte přebytek hub ve sladkokyselém nálevu? Pak vyzkoušejte houbový aspik podle tohto osvědčeného receptu!


Ingredience:
250 ghub naložených ve sladkokyselém nálevu
100 gšunky
1 sáčekželatiny
2 kssladkokyselé okurky
2 ksuvařená vejce
1 ksčervené papriky
pepř
sůl

Postup:

1. Houby scedíme z nálevu, propláchneme, aby nebyly slizké, pak je smícháme s nakrájenou paprikou, sladkokyselou okurkou a šunkou 2. Želatinu uvaříme podle návodu, osolíme, opepříme
3. Houby se zeleninou nasypeme do misek, zalijeme želatinou, nakonec vložíme nakrájená vejce, v lednici necháme ztuhnout
4. Ztuhlý aspik krájíme na plátky, podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Můžeme pokapat octem, posypat nakrájenou cibulkou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy