REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aspik základní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.


Ingredience:
Na 1 kg:
150 gocta
100 gpitné vody
100 gkořenové zeleniny
100 gcibule
90 gjedlé želatiny
15 gcukru
0,5 gcelého pepře
0,3 gnového koření
0,2 gbobkového listu

Postup:

1. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody
2. Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření
3. Přidáme ocet, cukr, sůl a vše přivedeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit, jinak aspik ztrácí tuhost)
4. Občas aspik promícháme, aby se všechny želatina dobře rozpustila
5. Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku, je-li aspik správně připraven, má průzračnou jantarovou barvu.

Doporučení:

Želatinu musíme předem máčet ve studené vodě, kterou použijeme z celkové stanovené dávky. Nabobtnání trvá asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy