REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzenářský aspik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Aspiky patří mezi tradiční výrobky české kuchyně. Uzenářský aspik obsahuje jako základ kostičky šunkového salámu, které daly také tomuto aspiku název.


Ingredience:
750 gšunkového salámu
100 gsterilované papriky
100 gsterilovaného hrášku
100 gvařené mrkve
10 gželatiny v plátcích
pepř mletý
ocet
cukr
sůl

Postup:
  1. Oloupaný salám nakrájíme na menší kostičky, přidáme kostičky uvařené mrkve, kostičky sterilované papriky, hrášek, vše promícháme
  2. Želatinu uvaříme podle návodu v 0,5 l vody
  3. Směs zalijeme aspikem, podle chuti ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, chuť aspiku by měla být sladkokyselá, vyrovnaně slaná a kořeněná
  4. Plníme do mikrotenových salámových obalů a necháme vychladnout
  5. Ztuhlý aspik nakrájíme na kolečka a podáváme s cibulí a chlebem, můžeme pokapat ještě octem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy