REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový aspik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Aspik s brokolicí, hráškem, mrkví a paprikou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
80 gbrokolice
80 gkukuřice (sterilovaná)
80 ghrášku (sterilovaný)
80 gpapriky
80 gmrkve
40 gplátkové želatiny
400 mlzeleninového vývaru
2 lžíceocta
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Růžičky brokolice, na kostičky pokrájenou mrkev a papriky vsypeme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme
2. Potom zeleninu slijeme a necháme vychladnout (vložíme k ledu, aby zchladla)
3. Plátky želatiny necháme dle návodu nabobtnat
4. Dáme je do zeleninového vývaru a zahříváme, dokud se nerozpustí
5. Osolíme, opepříme a dochutíme octem
6. Na dno formičky rozložíme část zeleniny a zalijeme ji rosolem
7. Formičku uložíme na chvilku do lednice a potom postup opakujeme
8. Necháme dobře ztuhnout, vyklopíme z formičky a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy