REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční aspik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvený aspik z vařených vajec, kapie, šunky a hrášku, zalitý ochucenou želatinou, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky.


Ingredience:
300 gsterilované kapie
200 gmraženého nebo sterilovaného hrášku
150 gšunky
30 gželatiny
4 ksnatvrdo vařených vajec
1 kskostky Masoxu
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Sterilovanou kapii scedíme (kapii dáme stranou), lák přelijeme do kastrůlku a doplníme vodou na 400 ml, potom povaříme s kostkou Masoxu a necháme zchladnout
2. Želatinu namočíme do 300 ml vody a necháme asi 10 minut bobtnat, pak zahřejeme ve vodní lázni na 60 °C, poté ji zředíme připravenou tekutinou s Masoxem, mírně podle chuti osolíme i okyselíme octem a dáme na chladné místo
3. Na dno mísy rozložíme oloupaná na kolečka nakrájená vejce, poklademe vrstvou nakrájené kapie, zalijeme částí želatinového roztoku a počkáme, až mírně ztuhne, pak navrstvíme hrášek, plátky šunky a zbylá kolečka vajec
4. Zalijeme zbylou želatinou a necháme v lednici tuhnout asi 2 hodiny
5. Po ztuhnutí vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy