REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový aspik III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Aspik ze zeleninové směsi, lučiny a anglické slaniny.


Ingredience:
400 gmražené zeleninové směsi
200 glučiny
100 glibové anglické slaniny
25 gželatiny
1 lžícekoření Podravka
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na ozdobu:
4 lžícezeleného hrášku
1 ksvětvičky kerblíku
1kssvazku karotky

Postup:

1. Mraženou zeleninovou směs a podravku nasypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme, pak zeleninu scedíme, necháme okapat, z vývaru oddělíme 500 ml a dáme ho zchladnout
2. Lučinu rozmačkáme, osolíme, opepříme a dobře prošleháme
3. Slaninu nakrájíme na kostičky
4. Želatinu namočíme ve vývaru ze zeleniny a necháme nabobtnat 10-15 minut, potom nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až se úplně rozpustí (nevaříme)
5. Částečně zchladlou želatinu našleháme s lučinou, přidáme zeleninu, slaninu a promícháme, formu naplníme směsí a necháme v chladu zatuhnout asi 2-3 hodiny
6. Před podáváním ozdobíme očištěnou karotkou, hráškem a lístky kerblíku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy