REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový aspik z vepřových kůží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelenina v aspiku je velmi dekorativní záležitost na prostřeném stole, a také skvěle chutná.


Ingredience:
1 kgvepřových kůží
2 lžícekoení podravky
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 kskyselé okurky
1 kspetržele
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kůže uvaříme do měkka v mírně osolené vodě
2. Vodu, ve které se kůže vařily, slijeme do druhého hrnce 3. Vychladlé kůže rozemeleme a pomleté dáme zpět do vody, ve které se vařily, necháme ztuhnout
4. Druhý den hrnec nahřejeme ve vodě a ztuhlé kůže vyklopíme na prkénko, odřízneme vrstvu tuku, bývá dost vysoká, tak 3 až 4 cm, podle toho, kolik řezník nechá na kůži sádla
5. Rozkrojíme na čtvrtky a v hrnci opět rozpustíme, ochutíme 1-2 lžícemi podravky
6. Uvaříme vejce a zeleninu, do misek dáme kostičky zeleniny, vajec a přidáme nakrájenou kyselou okurku, zalijeme rosolem z kůží
7. Necháme vychladnout a podáváme s cibulkou octem a chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy