REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

myslivecké

Bažant s rýží

Pečený bažant na másle s rýží a paprikou.

Bažantí stehýnka s bramborovými noky

S anglickou slaninou pečená bažantí stehna, podávaná s bramborovými noky připravenými ze strouhané karotky, hrubé mouky, vejce, másla a samozřejmě uvařených brambor.

Dančí hřbet s vinnou omáčkou

Grilované plátky dančího hřbetu podávané se sýrovými noky, mírně přelité vinnou omáčkou.

Dančí na víně s brambory Golden Wedges Original

V talkovém hrnci podušené kostky dančího masa spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením, podlité červeným vínem a vodou nebo vývarem. Dančí servírované s bramborovými měsíčky upečenými v troubě.

Dančí plátky na barevném pepři, ragú ze smržů

Na minutku připravené plátky kančí marinované kýty, servírované s ragú ze smržů připraveného ve výpeku po opečeném mase. Jako další příloha se hodí opečené brambory.

Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou

Podmanila si vaše chuťové pohárky zvěřina? Pak vězte, že tento druh masa je bohatý na bílkoviny, vitaminy řady B a také železo, a naopak chudý na tuky. Základem našeho pokrmu je jelení hřbet. Jestliže jste s ním ještě nepracovali, hlavně se toho nebojte. Podle níže uvedeného postupu to hravě zvládnete i vy. Aby se maso odlehčilo, vybrali jsme k němu coby přílohu příjemně voňavou kombinaci růžičkové kapusty, celeru a žampionů. Z bylinek nechybí muškátový oříšek a čerstvý rozmarýn. Tomuto jídlu se nedá odolat.

Jelení Ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami

Tento recept pro Vás připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Připravte si plátky jeleních kolínek, které nejprve marinujeme a to nejméně 12 hodin pak zprudka opečeme na oleji, nakonec podusíme v domácí pivní omáčce.

Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky

Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.

Prsíčka z divoké kachny na meruňkách

Marinovaná prsa z divoké kachny servírovaná s gratinovanými batáty mírně zalitá meruňkovou omáčkou.

Pytlácký zajíc

Zajíc pečený spolu s houbami, cibulí, slaninou a brambory.

Srnčí hřbet na víně s knedlíkem

Srnčí maso servírované s výtečnou omáčkou z povidel, rybízového džemu, červeného vína …

Srnčí hřbet s orchidejemi

V marinádě naložené srnčí maso, orestované na pánvičce a servírované s omáčkou připravenou z výpeku.

Zaječí hřbet po karlovarsku

Zaječí hřbet upečený na cibulovém základě, servírovaný s vyšlehanou bramborovou kaší s rozinkami a jablkovým salátem.

Zvěřinový perkelt

Podušeném kostky zvěřiny (srnce, daňka, muflona …) spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované samotné, nebo s plátky čerstvého chleba.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy