myslivecké
Bažant s rýží
Pečený bažant na másle s rýží a paprikou.
Bažantí stehýnka s bramborovými noky
S anglickou slaninou pečená bažantí stehna, podávaná s bramborovými noky připravenými ze strouhané karotky, hrubé mouky, vejce, másla a samozřejmě uvařených brambor.
Dančí hřbet s vinnou omáčkou
Grilované plátky dančího hřbetu podávané se sýrovými noky, mírně přelité vinnou omáčkou.
Dančí na víně s brambory Golden Wedges Original
V talkovém hrnci podušené kostky dančího masa spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením, podlité červeným vínem a vodou nebo vývarem. Dančí servírované s bramborovými měsíčky upečenými v troubě.
Dančí plátky na barevném pepři, ragú ze smržů
Na minutku připravené plátky kančí marinované kýty, servírované s ragú ze smržů připraveného ve výpeku po opečeném mase. Jako další příloha se hodí opečené brambory.
Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou
Podmanila si vaše chuťové pohárky zvěřina? Pak vězte, že tento druh masa je bohatý na bílkoviny, vitaminy řady B a také železo, a naopak chudý na tuky. Základem našeho pokrmu je jelení hřbet. Jestliže jste s ním ještě nepracovali, hlavně se toho nebojte. Podle níže uvedeného postupu to hravě zvládnete i vy. Aby se maso odlehčilo, vybrali jsme k němu coby přílohu příjemně voňavou kombinaci růžičkové kapusty, celeru a žampionů. Z bylinek nechybí muškátový oříšek a čerstvý rozmarýn. Tomuto jídlu se nedá odolat.
Jelení Ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s perníkem, brusinkami a jeřabinami
Tento recept pro Vás připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Připravte si plátky jeleních kolínek, které nejprve marinujeme a to nejméně 12 hodin pak zprudka opečeme na oleji, nakonec podusíme v domácí pivní omáčce.
Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky
Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.
Prsíčka z divoké kachny na meruňkách
Marinovaná prsa z divoké kachny servírovaná s gratinovanými batáty mírně zalitá meruňkovou omáčkou.
Pytlácký zajíc
Zajíc pečený spolu s houbami, cibulí, slaninou a brambory.
Srnčí hřbet na víně s knedlíkem
Srnčí maso servírované s výtečnou omáčkou z povidel, rybízového džemu, červeného vína …
Srnčí hřbet s orchidejemi
V marinádě naložené srnčí maso, orestované na pánvičce a servírované s omáčkou připravenou z výpeku.
Zaječí hřbet po karlovarsku
Zaječí hřbet upečený na cibulovém základě, servírovaný s vyšlehanou bramborovou kaší s rozinkami a jablkovým salátem.
Zvěřinový perkelt
Podušeném kostky zvěřiny (srnce, daňka, muflona …) spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované samotné, nebo s plátky čerstvého chleba.