REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušeném kostky zvěřiny (srnce, daňka, muflona …) spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované samotné, nebo s plátky čerstvého chleba.


Ingredience:
1 kgmasa z krku nebo plecka srnce nebo jelena, muflona, daňka ...
500 gbrambor
4 ksrajčata
3 ksmasité papriky
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
3 dlčerveného vína
sladká paprika
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněnou zvěřinu dobře omyjeme a nakrájíme na kousky
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sladkou papriku, zamícháme a vložíme nakrájenou zvěřinu
3. Osolíme, opepříme přidáme kmín, majoránku a opečeme ze všech stran
4. Jak se šťáva vysmahne, podlijeme troškou vína, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, vydusíme a opět podlijeme vínem a hrnec přiklopíme poklicí, necháme dusit na mírném zdroji tepla
5. Když je maso zpola měkké, přidáme nakrájené brambory, paprikové lusky, přilijeme zbytek vína a vše dodusíme do měkka
6. Podáváme samotné, kdo chce, může přikusovat ještě tmavý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy