Podušeném kostky zvěřiny (srnce, daňka, muflona …) spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi, servírované samotné, nebo s plátky čerstvého chleba.
Ingredience:
1 kg | masa z krku nebo plecka srnce nebo jelena, muflona, daňka ... |
500 g | brambor |
4 ks | rajčata |
3 ks | masité papriky |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
3 dl | červeného vína |
sladká paprika | |
majoránka | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněnou zvěřinu dobře omyjeme a nakrájíme na kousky
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sladkou papriku, zamícháme a vložíme nakrájenou zvěřinu
3. Osolíme, opepříme přidáme kmín, majoránku a opečeme ze všech stran
4. Jak se šťáva vysmahne, podlijeme troškou vína, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, vydusíme a opět podlijeme vínem a hrnec přiklopíme poklicí, necháme dusit na mírném zdroji tepla
5. Když je maso zpola měkké, přidáme nakrájené brambory, paprikové lusky, přilijeme zbytek vína a vše dodusíme do měkka
6. Podáváme samotné, kdo chce, může přikusovat ještě tmavý chléb.