V talkovém hrnci podušené kostky dančího masa spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením, podlité červeným vínem a vodou nebo vývarem. Dančí servírované s bramborovými měsíčky upečenými v troubě.
Ingredience:
cca 700 g | dančího masa |
100 g | slaniny nebo uzeného bůčku |
cca 250 ml | suchého červeného vína |
cca 250 ml | hovězího vývaru |
3 ks | celé stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | velká mrkev |
1 ks | velká petržel |
1 ks | snítka čerstvého rozmarýnu |
1 ks | čerstvého tymiánu |
2 ks | bobkové listy |
1/2 lžičky | nového koření |
1/2 lžičky | jalovce |
pepř | |
sůl | |
Příloha: | |
nakládané brusinky | |
McCain Golden Wedges Original |
Postup:
- Do velkého hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa, a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku opečte cibuli, kostky mrkve a petržele. Společně všechno restujte dozlatova.
- Do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, bylinky a celé stroužky česneku, rajčatový protlak, čerstvě namletý pepř dle chuti a všechno zalijte červeným vínem. Přilijte trochu vařící vody nebo hovězího vývaru tak, aby byl obsah hrnce pod hladinou. Všechno vařte asi hodinu v tlakovém hrnci.
- Tak 20 minut před tím, než bude maso uvařené, upečte v troubě McCain brambory Golden Wedges Original podle návodu na obalu.
- Když je maso měkké, vyberte z omáčky stonky bylinek a kuličky koření, případně dosolte podle chuti.
- Podávejte s upečenými brambory Golden Wedges Original a nakládanými brusinkami.
zdroj: McCain x Svatava Coolinářka Vašková