REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí na víně s brambory Golden Wedges Original

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V talkovém hrnci podušené kostky dančího masa spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením, podlité červeným vínem a vodou nebo vývarem. Dančí servírované s bramborovými měsíčky upečenými v troubě.


Ingredience:
cca 700 gdančího masa
100 gslaniny nebo uzeného bůčku
cca 250 ml suchého červeného vína
cca 250 ml hovězího vývaru
3 kscelé stroužky česneku
1 kscibule
1 ksvelká mrkev
1 ksvelká petržel
1 kssnítka čerstvého rozmarýnu
1 ksčerstvého tymiánu
2 ksbobkové listy
1/2 lžičkynového koření
1/2 lžičkyjalovce
pepř
sůl
Příloha:
nakládané brusinky
McCain Golden Wedges Original

Postup:
  1. Do velkého hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa, a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo. Potom slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku opečte cibuli, kostky mrkve a petržele. Společně všechno restujte dozlatova.
  2. Do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, bylinky a celé stroužky česneku, rajčatový protlak, čerstvě namletý pepř dle chuti a všechno zalijte červeným vínem. Přilijte trochu vařící vody nebo hovězího vývaru tak, aby byl obsah hrnce pod hladinou. Všechno vařte asi hodinu v tlakovém hrnci.
  3. Tak 20 minut před tím, než bude maso uvařené, upečte v troubě McCain brambory Golden Wedges Original podle návodu na obalu.
  4. Když je maso měkké, vyberte z omáčky stonky bylinek a kuličky koření, případně dosolte podle chuti.
  5. Podávejte s upečenými brambory Golden Wedges Original a nakládanými brusinkami.
Poznámka:

zdroj: McCain x Svatava Coolinářka Vašková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy