REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí plátky na barevném pepři, ragú ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na minutku připravené plátky kančí marinované kýty, servírované s ragú ze smržů připraveného ve výpeku po opečeném mase. Jako další příloha se hodí opečené brambory.


Ingredience:
500-600 gdančí kýty
300 gsmržů
1 dlsladké smetany
1 dlbílého vína
5 clkoňaku
barevný pepř
chilli vlákna
pažitka
máslo
pepř
sůl
opečené brambory jako příloha

Postup:
  1. Z kýty nařežeme plátky, lehce naklepeme, pokapeme koňakem, osolíme, necháme 1 hodinu uležet
  2. Smrže rozpůlíme, spaříme vařící vodou, necháme okapat
  3. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme plátky masa, přisypeme barevný pepř, opékáme z obou stran do měkka, hotové plátky masa odložíme na teplé místo, z pánve vyndáme barevný pepř, který rozdělíme na plátky masa
  4. Do šťávy po pečení (část můžeme slít) vložíme smrže, podlijeme vínem, dusíme, až změknou a část vína se odpaří
  5. Na závěr smrže přelijeme smetanou, osolíme, opepříme, necháme chvíli prohřát
  6. Ragú ze smržů přidáme k dančím plátkům, plátky ozdobíme chilli vlákny, ragú pažitkou, podáváme nejlépe s pečenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy