Plátky brambor opečené s cibulí .
Ingredience:
1000 g | brambor |
40 g | másla |
3 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnějšíplátky a dáme vařit do mírně osolené vody, potom uvedeme vodu do varu a pak pod pokličkou vaříme na mírném plameni do mírného změknutí (asi 15 minut)
2. Hotové brambory zcedíme
3. Na rozpáleném másle a oleji (ve velké pánvi) orestujeme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a za občasného míchání na mírném plameni krátce osmažíme 4. Do pánve přidáme uvařené brambory a za občasného míchání smažíme s cibulí a česnekem do zhnědnutí brambor (asi 5 minut)
5. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou
6. Ihned podáváme.
Podáváme jako přílohu k masu.
Poznámka:Nevařte brambory příliš prudce rozpadnout se a ztratí tvar. Když je hned nepodáváte, dejte je do trouby a udržujte teplé.