REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor opečené s cibulí .


Ingredience:
1000 gbrambor
40 gmásla
3 lžíceoleje
2 kscibule
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnějšíplátky a dáme vařit do mírně osolené vody, potom uvedeme vodu do varu a pak pod pokličkou vaříme na mírném plameni do mírného změknutí (asi 15 minut)
2. Hotové brambory zcedíme
3. Na rozpáleném másle a oleji (ve velké pánvi) orestujeme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a za občasného míchání na mírném plameni krátce osmažíme 4. Do pánve přidáme uvařené brambory a za občasného míchání smažíme s cibulí a česnekem do zhnědnutí brambor (asi 5 minut)
5. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou
6. Ihned podáváme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka:

Nevařte brambory příliš prudce rozpadnout se a ztratí tvar. Když je hned nepodáváte, dejte je do trouby a udržujte teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy