REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji, smažené

Alpské brambory

Předvařené brambory, nakrájené na plátky, smíchané s cibulkou a zapečené, servírované posypané nastrouhaným sýrem, kmínem, majoránkou.

Bramboráčky plněné syrečky

Bramborové těsto smažené na oleji spolu s plátky tvarůžek.

Bramborák

Recept na osmažené bramborové placky velikosti malé pánvičky, nebo bramboráčky připravené v lívanečníku.

Bramborová sláma

Nastrouhané brambory máčené ve vodě, důkladně okapané a usušené, usmažené v oleji dozlatova.

Bramborové kroketky

Podáváme jako přílohu k masitým pečením a k některým minutkám.

Bramborové kroketky se sýrem

Sýrovo-bramborové krokety usmažené v oleji dozlatova, skvělé nejen jako příloha, ale také samotné, například s kečupem nebo jogurtem či zakysanou smetanou ochucenou bylinkami. Skvělá pochutina k pivu či vínu.

Bramborové krokety

Usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek.

Bramborové krokety II.

Uvařené a prolisované brambory, vytvarované do tvaru noků, usmažené v horkém oleji dozlatova.

Bramborové krokety se sýrem

Krokety z vařených brambor, sýra, vejce a krupice, obalené ve strouhance a vejci, usmažené dozlatova.

Bramborové lupínky smažené

Tenké bramborové lupínky usmažené v dobře rozpáleném oleji do světle nazlátlé barvy.

Bramborové nugety

Přílohové bramborové nugety, obdoba klasických bramborových kroket. Hlavní rozdíl je především v jejich tvaru. :)

Bramborové placičky

Vařené brambory ve tvaru placiček, osmažené na pánvi.

Bramborové válečky

Bramborová kaše s kořením, vytvarovaná do tvaru válečku a smažená.

Brambory po lyonsku

Uvařené brambory, prolisované, opečené po lžičkách v horkém oleji.

Brambory po myslivecku

Nakrájené neoloupané brambory, nejdříve upečené v troubě doměkka, poté promíchané v hrnci s česnekem zpěněným na sádle, servírované posypané nasekanou petrželkou.

Cibulové brambory

Uvařené a pak na oleji opečené brambory promíchané s orestovanou cibulkou.

Domácí fritované hranolky

Chvíli v mírně osolené vodě povařené brambory pokrájené na silnější hranolky, okapané, usmažené ve větším množství oleje pěkně dozlatova, případně ještě dochucené česnekem a kořením na brambory.

Hranolky

Základní recept na přípravu smažených bramborových hranolek.

Kořeněné restované brambory

Neoloupané nové brambory nakrájené na větší kousky, ochucené kořením garam-masala, chilli a solí, restované na oleji, servírované posypané nasekanou petrželkou.

Krokety obalované v mandlích

Krokety z brambor, másla, žloutků a koření, obalené v ochucené mouce, vejci a mandlích, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.