REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji, smažené

Alpské brambory

Předvařené brambory, nakrájené na plátky, smíchané s cibulkou a zapečené, servírované posypané nastrouhaným sýrem, kmínem, majoránkou.

Bramboráčky plněné syrečky

Bramborové těsto smažené na oleji spolu s plátky tvarůžek.

Bramborák

Recept na osmažené bramborové placky velikosti malé pánvičky, nebo bramboráčky připravené v lívanečníku.

Bramborová sláma

Nastrouhané brambory máčené ve vodě, důkladně okapané a usušené, usmažené v oleji dozlatova.

Bramborové kroketky

Podáváme jako přílohu k masitým pečením a k některým minutkám.

Bramborové kroketky se sýrem

Sýrovo-bramborové krokety usmažené v oleji dozlatova, skvělé nejen jako příloha, ale také samotné, například s kečupem nebo jogurtem či zakysanou smetanou ochucenou bylinkami. Skvělá pochutina k pivu či vínu.

Bramborové krokety

Usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek.

Bramborové krokety II.

Uvařené a prolisované brambory, vytvarované do tvaru noků, usmažené v horkém oleji dozlatova.

Bramborové krokety se sýrem

Krokety z vařených brambor, sýra, vejce a krupice, obalené ve strouhance a vejci, usmažené dozlatova.

Bramborové lupínky smažené

Tenké bramborové lupínky usmažené v dobře rozpáleném oleji do světle nazlátlé barvy.

Bramborové nugety

Přílohové bramborové nugety, obdoba klasických bramborových kroket. Hlavní rozdíl je především v jejich tvaru. :)

Bramborové placičky

Vařené brambory ve tvaru placiček, osmažené na pánvi.

Bramborové válečky

Bramborová kaše s kořením, vytvarovaná do tvaru válečku a smažená.

Brambory po lyonsku

Uvařené brambory, prolisované, opečené po lžičkách v horkém oleji.

Brambory po myslivecku

Nakrájené neoloupané brambory, nejdříve upečené v troubě doměkka, poté promíchané v hrnci s česnekem zpěněným na sádle, servírované posypané nasekanou petrželkou.

Cibulové brambory

Uvařené a pak na oleji opečené brambory promíchané s orestovanou cibulkou.

Domácí fritované hranolky

Chvíli v mírně osolené vodě povařené brambory pokrájené na silnější hranolky, okapané, usmažené ve větším množství oleje pěkně dozlatova, případně ještě dochucené česnekem a kořením na brambory.

Hranolky

Základní recept na přípravu smažených bramborových hranolek.

Kořeněné restované brambory

Neoloupané nové brambory nakrájené na větší kousky, ochucené kořením garam-masala, chilli a solí, restované na oleji, servírované posypané nasekanou petrželkou.

Krokety obalované v mandlích

Krokety z brambor, másla, žloutků a koření, obalené v ochucené mouce, vejci a mandlích, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy