restované, opečené na oleji, smažené
Alpské brambory
Předvařené brambory, nakrájené na plátky, smíchané s cibulkou a zapečené, servírované posypané nastrouhaným sýrem, kmínem, majoránkou.
Bramboráčky plněné syrečky
Bramborové těsto smažené na oleji spolu s plátky tvarůžek.
Bramborák
Recept na osmažené bramborové placky velikosti malé pánvičky, nebo bramboráčky připravené v lívanečníku.
Bramborová sláma
Nastrouhané brambory máčené ve vodě, důkladně okapané a usušené, usmažené v oleji dozlatova.
Bramborové kroketky
Podáváme jako přílohu k masitým pečením a k některým minutkám.
Bramborové kroketky se sýrem
Sýrovo-bramborové krokety usmažené v oleji dozlatova, skvělé nejen jako příloha, ale také samotné, například s kečupem nebo jogurtem či zakysanou smetanou ochucenou bylinkami. Skvělá pochutina k pivu či vínu.
Bramborové krokety
Usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek.
Bramborové krokety II.
Uvařené a prolisované brambory, vytvarované do tvaru noků, usmažené v horkém oleji dozlatova.
Bramborové krokety se sýrem
Krokety z vařených brambor, sýra, vejce a krupice, obalené ve strouhance a vejci, usmažené dozlatova.
Bramborové lupínky smažené
Tenké bramborové lupínky usmažené v dobře rozpáleném oleji do světle nazlátlé barvy.
Bramborové nugety
Přílohové bramborové nugety, obdoba klasických bramborových kroket. Hlavní rozdíl je především v jejich tvaru. :)
Bramborové placičky
Vařené brambory ve tvaru placiček, osmažené na pánvi.
Bramborové válečky
Bramborová kaše s kořením, vytvarovaná do tvaru válečku a smažená.
Brambory po lyonsku
Uvařené brambory, prolisované, opečené po lžičkách v horkém oleji.
Brambory po myslivecku
Nakrájené neoloupané brambory, nejdříve upečené v troubě doměkka, poté promíchané v hrnci s česnekem zpěněným na sádle, servírované posypané nasekanou petrželkou.
Cibulové brambory
Uvařené a pak na oleji opečené brambory promíchané s orestovanou cibulkou.
Domácí fritované hranolky
Chvíli v mírně osolené vodě povařené brambory pokrájené na silnější hranolky, okapané, usmažené ve větším množství oleje pěkně dozlatova, případně ještě dochucené česnekem a kořením na brambory.
Hranolky
Základní recept na přípravu smažených bramborových hranolek.
Kořeněné restované brambory
Neoloupané nové brambory nakrájené na větší kousky, ochucené kořením garam-masala, chilli a solí, restované na oleji, servírované posypané nasekanou petrželkou.
Krokety obalované v mandlích
Krokety z brambor, másla, žloutků a koření, obalené v ochucené mouce, vejci a mandlích, usmažené dozlatova.
- 1
- 2
- Následující
reklama