REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krokety obalované v mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krokety z brambor, másla, žloutků a koření, obalené v ochucené mouce, vejci a mandlích, usmažené dozlatova.


Ingredience:
45 gmásla
4 ksvelkých brambor
2 ksžloutků
strouhaný muškátový oříšek
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na obalení:
100 ghladké mouky
100 gstrouhaných mandlí
100 gsekaných mandlí
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, slupku vidličkou propícháme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 45 minut
2. Potom je rozpůlíme, dužinu vybereme, dáme do mísy, ještě horké našleháme se změklým máslem, žloutky, strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem, pak necháme vychladnout
3. V talíři smícháme hladkou mouku se solí i pepřem, v druhém talíři rozšleháme vejce a v třetím talíři smícháme strouhané a sekané mandle
4. Z ochucené bramborové hmoty utvoříme kuličky o průměru 4 cm, v dlaních z nich vyválíme krokety ve tvaru válečků o délce 6 cm, které vyrovnáme vedle sebe a oba jejich konce stlačíme na stejnou délku
5. Krokety nejdříve obalíme v ochucené mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec v mandlích a postupně je smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy