REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory po lyonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, prolisované, opečené po lžičkách v horkém oleji.


Ingredience:
350 gbrambor
45 ghladké mouky
30 gmásla
2 ksvětší vejce
1-2 lžícenastrouhaného tvrdého sýra
muškátový oříšek
pepř
voda
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Oškrábané brambory uvaříme doměkka, scedíme je a prolisujeme
2. V pánvi rozpustíme máslo, zalijeme trochou vody, uvedeme do varu, vsypeme mouku a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty
3. Směs odstavíme, přidáme rozšlehaná vejce a dobře promícháme
4. Vmícháme prolisované brambory, hmotu okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr
5. Nočky, které vykrajujeme lžičkou, vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy