REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové válečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová kaše s kořením, vytvarovaná do tvaru válečku a smažená.


Ingredience:
Na bramborovu kaši:
500 gbrambor
125 mlmléka
25 gmásla
sůl
Na dohotovení:
150 gpolohrubé mouky
25 gpetrželky
20 gkrupice
20 gmásla
1 ksvejce
mletý pepř, sůl
Na smažení:
150gtuku
2ksvajec
strouhanku na obalení

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky adáme vařit do horké osolené vody doměkka
2. Po uvaření vodu slijeme
3. Brambory protlačíme šťouchadlem a dobře promícháme
4. Kastrol s kaší dáme na mírný plamen a za stálého míchání přiléváme horké mléko a přidáváme máslo
5. Vymícháme dohladka a podle potřeby osolíme
6. Vychladlou kaši dáme do mísy, přidáme mletý pepř, máslo, rozklepnuté vejce, na drobno nasekanou petrželku, polohrubou mouku, podle potřeby osolíme a dobře promícháme
7. Na pomoučeném vále propracujeme, potom tvarujeme asi 2 cm dlouhé válečky
8. Obalujeme je v rozšlehaných vejcích, strouhance a zvolna smažíme na rozehřátém tuku po všech stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k různým masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy