REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené brambory ve tvaru placiček, osmažené na pánvi.


Ingredience:
800 gbrambor
150 gtuku
100 gškvarků
80 gpolohrubé mouky
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme
2. Studené, na jemno nastrouháme, přidáme polohrubou mouku, osolíme a zpracujeme vláčné těsto
3. Z těsta uválíme šišku, kterou nakrájíme na dílky a z každého dílku vytvoříme placičku
4. Placičku naplníme trochou teplých, na drobno nakrájených, osolených škvarků, přehneme, dobře spojíme a na rozpáleném tuku smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

– Podáváme např. se špenátem nebo zeleninovým salátem.

Poznámka:

– Mouky nedáváme mnoho, placičky by byly tvrdé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy