REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové krokety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené a prolisované brambory, vytvarované do tvaru noků, usmažené v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
650 goloupaných brambor
25 gslaniny
5 lžicmléka
3 lžícepolohrubé mouky
1/2 kscibule
voda
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě hodně doměkka, pak je scedíme a prolisujeme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli posekáme a obojí dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji
3. K prolisovaným bramborám přidáme mléko, slaninu s cibulí, přisypeme mouku, osolíme a vše důkladně promícháme
4. Tvoříme malé kroketky nebo placičky, které opékáme z obou stran v rozehřátém oleji a hned podáváme k zelenině nebo pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy