REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové krokety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené bramborové krokety ve tvaru válečků, kuliček či malých placek.


Ingredience:
800 gbrambor
2 kscelá vejce
2 ksžloutky
2 lžícemásla
1/2 šálkustrouhanky
olej na smažení
muškátový květ (nemusí být)
sůl

Postup:

1. Nejlépe den předem uvaříme očištěné brambory doměkka, scedíme je, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout
2. K prolisovaným bramborám přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, sůl a případně špetku muškátového květu, směs dobře promícháme
3. Z bramborového těsta vytvarujeme válečky, krokety nebo malé placičky, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve fritéze nebo ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je cca 8-10 minut smažíme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu nejlépe k pečeným, grilovaným nebo dušeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy