REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová sláma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory máčené ve vodě, důkladně okapané a usušené, usmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
250 g a vícebrambor
0,5 loleje
sůl

Postup:

1. Očištěné brambory oškrabeme a na jemno nastrouháme, pak je namočíme přibližně na 1 hodinu (klidně i přes noc) do vody, aby se z nich vyplavilo co nejvíce škrobu
2. Škrobu zbavené brambory pečlivě opláchneme, necháme okapat a osušíme je v utěrce
3. V dobře rozpáleném oleji brambory po malých dávkách smažíme, pomocí naběračky s otvory pravidelně bramborovou slámu mícháme, dokud smažením nezíská lehce zlatavou barvu
4. Jakmile jsou brambory osmažené, necháme je okapat a vysypeme na savý papír, odstraníme tak zbylý tuk
5. Bramborovou slámu posolíme jemnou solí a urovnáme na mísu, servírujeme ji vlažnou nebo i studenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy