REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky plněné syrečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto smažené na oleji spolu s plátky tvarůžek.


Ingredience:
8 ksvelkých brambor
4 ksstroužky česneku
3 ksvejce
2 kscibule
2 balíčkyoloumouckých syrečků
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamajoránky
1 lžičkamleté červené papriky (i pálivé)
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkasoli
olej na smažení

Postup:

1. Velké syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme
2. K nastrouhaným bramborám, z kterých slijeme vodu, přidáme utřené stroužky česneku, vejce, nastrouhanou cibuli, hladkou mouku, majoránku, papriku a sůl, směs promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout
3. Syrečky nakrájíme na plátky
4. Na lívanečníku rozpálíme olej, do každé z otvorů dáme trochu těsta, poklademe plátky tvarůžků a ty zalijeme těstem, smažíme z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené bramboráčky jsou skvělá příloha k uzenému masu a zelí nebo je lze podávat jen tak k pivu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy