Bramborové těsto smažené na oleji spolu s plátky tvarůžek.
Ingredience:
8 ks | velkých brambor |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | vejce |
2 ks | cibule |
2 balíčky | oloumouckých syrečků |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | majoránky |
1 lžička | mleté červené papriky (i pálivé) |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | soli |
olej na smažení |
Postup:
1. Velké syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme
2. K nastrouhaným bramborám, z kterých slijeme vodu, přidáme utřené stroužky česneku, vejce, nastrouhanou cibuli, hladkou mouku, majoránku, papriku a sůl, směs promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout
3. Syrečky nakrájíme na plátky
4. Na lívanečníku rozpálíme olej, do každé z otvorů dáme trochu těsta, poklademe plátky tvarůžků a ty zalijeme těstem, smažíme z obou stran dozlatova.
Takto připravené bramboráčky jsou skvělá příloha k uzenému masu a zelí nebo je lze podávat jen tak k pivu.