Sýrovo-bramborové krokety usmažené v oleji dozlatova, skvělé nejen jako příloha, ale také samotné, například s kečupem nebo jogurtem či zakysanou smetanou ochucenou bylinkami. Skvělá pochutina k pivu či vínu.
Ingredience:
400 g | vařených brambor |
40 g | polohrubé mouky |
20 g | bramborového škrobu |
2 ks | žloutky |
kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait | |
kozí "parmezán" Bon Lait | |
vajíčko a strouhanka na obalení | |
rostlinný olej na smažení | |
sůl - sýry jsou slané, takže se vůbec použít nemusí |
Postup:
- Brambory vaříme ve slupce cca 35 min do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme škrob, mouku a žloutky a promícháme v kompaktní hmotu.
- Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme kozí parmezán, a opět zamícháme. Z druhé části už můžeme tvořit malé kuličky, asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dáme kousek kozího sýra a zabalíme.
- Výsledné kuličky obalíme ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujeme dvakrát.
- Stejný postup uděláme i s těstíčkem s parmezánem, jen už nedáváme doprostřed nic.
- Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- Necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s čímkoliv, co máte rádi.
Recept k článku: Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie
Poznámka:Zdroj: www.bonlait.cz