REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gsrnčí kýty
120 gslaniny
50 gsádla
10 ghladké mouky
bobkový list
nové koření
tymián
voda
sůl
Na zelí:
1 ksmenší hlavky zelí
2 kscibule
100 mlvody
25 gsádla
15 ghladké mouky
kmín
cukr
ocet
sůl
Na knedlíky:
500 gdopředu uvařených brambor ve slupce
100 ghurbé mouky
100 gkrupice
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné srnčí maso odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny, podle potřeby svážeme provázkem, osolíme, okořeníme podrceným divokým kořením
2. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo a podlijeme vodou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka, za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
3. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a dobře rozmícháme, povaříme asi 20 minut
4. Hlávku zelí rozřízneme, vykrojíme košťály a zelí nakrájíme na nudličky, v hrnci ho zalijeme vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka
5. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle dosklovata, zaprášíme moukou a po mírném zapražení jíšku přimícháme do zelí, dusíme, za občasného promíchání doměkka, nakonec zelí dochutíme solí, cukrem a octem
6. Dopředu uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, smícháme s vejci, hrubou moukou, krupicí a osolíme, zpracujeme na tužší těsto a vytvoříme bochánky
7. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna uvaříme, hotové knedlíky nakrájíme na plátky
8. Plátky srnčí kýty podáváme se zelím, obložené knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy