REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gsrnčí kýty
120 gslaniny
50 gsádla
10 ghladké mouky
bobkový list
nové koření
tymián
voda
sůl
Na zelí:
1 ksmenší hlavky zelí
2 kscibule
100 mlvody
25 gsádla
15 ghladké mouky
kmín
cukr
ocet
sůl
Na knedlíky:
500 gdopředu uvařených brambor ve slupce
100 ghurbé mouky
100 gkrupice
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné srnčí maso odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny, podle potřeby svážeme provázkem, osolíme, okořeníme podrceným divokým kořením
2. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo a podlijeme vodou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka, za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
3. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a dobře rozmícháme, povaříme asi 20 minut
4. Hlávku zelí rozřízneme, vykrojíme košťály a zelí nakrájíme na nudličky, v hrnci ho zalijeme vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka
5. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle dosklovata, zaprášíme moukou a po mírném zapražení jíšku přimícháme do zelí, dusíme, za občasného promíchání doměkka, nakonec zelí dochutíme solí, cukrem a octem
6. Dopředu uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, smícháme s vejci, hrubou moukou, krupicí a osolíme, zpracujeme na tužší těsto a vytvoříme bochánky
7. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna uvaříme, hotové knedlíky nakrájíme na plátky
8. Plátky srnčí kýty podáváme se zelím, obložené knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy