REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gsrnčí kýty
120 gslaniny
50 gsádla
10 ghladké mouky
bobkový list
nové koření
tymián
voda
sůl
Na zelí:
1 ksmenší hlavky zelí
2 kscibule
100 mlvody
25 gsádla
15 ghladké mouky
kmín
cukr
ocet
sůl
Na knedlíky:
500 gdopředu uvařených brambor ve slupce
100 ghurbé mouky
100 gkrupice
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné srnčí maso odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny, podle potřeby svážeme provázkem, osolíme, okořeníme podrceným divokým kořením
2. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo a podlijeme vodou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka, za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
3. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a dobře rozmícháme, povaříme asi 20 minut
4. Hlávku zelí rozřízneme, vykrojíme košťály a zelí nakrájíme na nudličky, v hrnci ho zalijeme vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka
5. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle dosklovata, zaprášíme moukou a po mírném zapražení jíšku přimícháme do zelí, dusíme, za občasného promíchání doměkka, nakonec zelí dochutíme solí, cukrem a octem
6. Dopředu uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, smícháme s vejci, hrubou moukou, krupicí a osolíme, zpracujeme na tužší těsto a vytvoříme bochánky
7. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna uvaříme, hotové knedlíky nakrájíme na plátky
8. Plátky srnčí kýty podáváme se zelím, obložené knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy