REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená srnčí kýta se zelím a bramborovými knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná srnčí kýta, upečené doměkka, servírovaná s podušeným zelím a domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gsrnčí kýty
120 gslaniny
50 gsádla
10 ghladké mouky
bobkový list
nové koření
tymián
voda
sůl
Na zelí:
1 ksmenší hlavky zelí
2 kscibule
100 mlvody
25 gsádla
15 ghladké mouky
kmín
cukr
ocet
sůl
Na knedlíky:
500 gdopředu uvařených brambor ve slupce
100 ghurbé mouky
100 gkrupice
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné srnčí maso odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny, podle potřeby svážeme provázkem, osolíme, okořeníme podrceným divokým kořením
2. Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo a podlijeme vodou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka, za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
3. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a dobře rozmícháme, povaříme asi 20 minut
4. Hlávku zelí rozřízneme, vykrojíme košťály a zelí nakrájíme na nudličky, v hrnci ho zalijeme vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka
5. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na sádle dosklovata, zaprášíme moukou a po mírném zapražení jíšku přimícháme do zelí, dusíme, za občasného promíchání doměkka, nakonec zelí dochutíme solí, cukrem a octem
6. Dopředu uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, smícháme s vejci, hrubou moukou, krupicí a osolíme, zpracujeme na tužší těsto a vytvoříme bochánky
7. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna uvaříme, hotové knedlíky nakrájíme na plátky
8. Plátky srnčí kýty podáváme se zelím, obložené knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy