REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prsíčka z divoké kachny na meruňkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná prsa z divoké kachny servírovaná s gratinovanými batáty mírně zalitá meruňkovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gkachních prsou
200 gmeruňkového kompotu
500 mlhovězího vývaru
8 kssušených meruněk
2 kssnítky ploché petrželky
4 dlmeruňkovice
2 dlmeruňkového džusu
1 dloleje
1 lžičkaprovensálského koření
mletý pepř
sůl
Na batáty:
720 gbatátů (sladkých brambor)
120 gstrouhaného parmazánu
4 dltrvanlivé smetany
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme na jemné kostičky
2. Meruňkový kompot, meruňkovici, olej, provensálské koření a sůl rozmixujeme, do vzniklé marinády kachní prsa naložíme a necháme přes noc odležet
3. Rozehřejeme pánev, položíme na ni kachní prsa tou stranou, kde je kůže, a pozvolna pečeme asi 8 minut, pak prsa obrátíme a opět pozvolna pečeme asi 8 minut
4. Prsa mají být středně pečené, na tzv.

medium.
5. Při podávání prsa nakrájíme na tenké plátky a upravíme na talíř, přidáme omáčku, teplé gratinované batáty a dozdobíme petrželkouPříprava omáčky:
1. Omáčku připravíme z meruňkového džusu, hovězího vývaru a sušených meruněk
2. Směs pozvolna vaříme, dokud meruňky nejsou měkké, a dochutíme ji solí a mletým pepřem
3. Omáčka musí být hebká a příjemně hustá tak, aby se při podávání držela na maseGratinované batáty:
1. Oloupané batáty nakrájíme na plátky asi 2,5 mm silné a naskládáme je do pekáče (zapékací misky)
2. Zalijeme smetanou smíchanou se solí, mletým bílým pepřem a strouhaným parmazánem
3. Po zalití brambory lehce přimáčkneme a pečeme při 180 °C asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy