REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prsíčka z divoké kachny na meruňkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná prsa z divoké kachny servírovaná s gratinovanými batáty mírně zalitá meruňkovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gkachních prsou
200 gmeruňkového kompotu
500 mlhovězího vývaru
8 kssušených meruněk
2 kssnítky ploché petrželky
4 dlmeruňkovice
2 dlmeruňkového džusu
1 dloleje
1 lžičkaprovensálského koření
mletý pepř
sůl
Na batáty:
720 gbatátů (sladkých brambor)
120 gstrouhaného parmazánu
4 dltrvanlivé smetany
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme na jemné kostičky
2. Meruňkový kompot, meruňkovici, olej, provensálské koření a sůl rozmixujeme, do vzniklé marinády kachní prsa naložíme a necháme přes noc odležet
3. Rozehřejeme pánev, položíme na ni kachní prsa tou stranou, kde je kůže, a pozvolna pečeme asi 8 minut, pak prsa obrátíme a opět pozvolna pečeme asi 8 minut
4. Prsa mají být středně pečené, na tzv.

medium.
5. Při podávání prsa nakrájíme na tenké plátky a upravíme na talíř, přidáme omáčku, teplé gratinované batáty a dozdobíme petrželkouPříprava omáčky:
1. Omáčku připravíme z meruňkového džusu, hovězího vývaru a sušených meruněk
2. Směs pozvolna vaříme, dokud meruňky nejsou měkké, a dochutíme ji solí a mletým pepřem
3. Omáčka musí být hebká a příjemně hustá tak, aby se při podávání držela na maseGratinované batáty:
1. Oloupané batáty nakrájíme na plátky asi 2,5 mm silné a naskládáme je do pekáče (zapékací misky)
2. Zalijeme smetanou smíchanou se solí, mletým bílým pepřem a strouhaným parmazánem
3. Po zalití brambory lehce přimáčkneme a pečeme při 180 °C asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

Pecka z avokáda patří mezi superpotraviny!

Několik vědeckých studí potvrdilo, že i pecka avokáda se může konzumovat. Vědci tvrdí, že obsahuje více živin, než samotné avokádo. A jak pecku konzumovat? Tak to se dozvíte právě v tomto článku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy