REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený bažant na másle s rýží a paprikou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
1 ksbažanta
250 grýže
100 gmásla
150 grajčat
7,5 dlvody
1 ksmalé cibule
3 kspapriky
sůl

Postup:

1. Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opálíme ohněm a pak opláchneme ve vlažné vodě
2. Osušíme ho, osolíme uvnitř i na povrchu
3. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, vyndáme je, oloupeme a nadrobno pokrájíme
4. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky
5. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme papriky, rajčata, celého bažanta, podlijeme trochou vody a zakryté dusíme v pekáči, v troubě nastavené na 190 °C, do poloměkka
6. Když je bažant na půl měkký, přidáme propláchnutou a spařenou rýži
7. Zalijeme zbývající vodou, osolíme a dusíme do změknutí bažanta i rýže
8. Dopékáme bez pokličky, aby kůže zčervenala
9. Měkkého bažanta rozdělíme na porce, rýži promícháme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy