Pečený bažant na másle s rýží a paprikou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
1 ks | bažanta |
250 g | rýže |
100 g | másla |
150 g | rajčat |
7,5 dl | vody |
1 ks | malé cibule |
3 ks | papriky |
sůl |
Postup:
1. Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opálíme ohněm a pak opláchneme ve vlažné vodě
2. Osušíme ho, osolíme uvnitř i na povrchu
3. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, vyndáme je, oloupeme a nadrobno pokrájíme
4. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky
5. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme papriky, rajčata, celého bažanta, podlijeme trochou vody a zakryté dusíme v pekáči, v troubě nastavené na 190 °C, do poloměkka
6. Když je bažant na půl měkký, přidáme propláchnutou a spařenou rýži
7. Zalijeme zbývající vodou, osolíme a dusíme do změknutí bažanta i rýže
8. Dopékáme bez pokličky, aby kůže zčervenala
9. Měkkého bažanta rozdělíme na porce, rýži promícháme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.