REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

velikonoční

Aspiková vejce

Vaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté … vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.

Babiččin velikonoční mazanec

Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….

Dušená telecí pečeně se zeleninou a těstovinami

V celku na cibulce a tymiánu upečená telecí pečeně, servírovaná nakrájená na plátky spolu s povařenou zeleninou a těstovinami, přelitá omáčkou z vydušené šťávy.

Jarní kuřátka s houbovou kaší

Malá jarní kuřátka upečená dokřupava, servírovaná přelitá petrželkovým přelivem spolu s jemnou houbovou kaší.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Slavnostní velikonoční menu v podobě marinovaných jehněčích kotlet s bylinkovým máslem podávaných s lehkým bramborovým salátem.

Jehněčí na bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré

Pečené jehněčí v bylinkové krustě, s vinnou omáčkou a bramborovým pyré.

Kopřivová velikonoční nádivka s mandlemi

Velikonoční nádivka z pečiva, vajec, uzené krkovičky, mladých kopřiv, mléka, mandlí a koření, upečená v troubě dozlatova v zapékací misce vymazané máslem.

Kuře s bylinkovou nádivkou a pečenými bramborami

Kuře plněné čerstvým tymiánem a rozmarýnem, potřené máslem, posypané slaninou, pečené v troubě spolu s bramborami, česnekem a nádivkou.

Masová bábovka plněná vejci

Například na velikonočním stole se tato bábovka z mletého masa, vajec a dalších ingrediencí vyjímá skvěle a také skvěle chutná!

Nádivka Delicate

Nebojte se do velikonoční nádivky dát větší porci masa a celkově přidat více surovin. Tento pokrm by měl být bohatý a vydatný, vždyť to dříve bylo první masité jídlo, které se na Bílou sobotu servírovalo po dlouhém čtyřicetidenním půstu.

Nádivka Pepka námořníka

Síla Pepka námořníka pořád mnoho z nás nepřesvědčila o zařazení špenátu do jídelníčku. V nádivce s čerstvými kopřivami může pár kousků baby špenátu zůstat bez povšimnutí.

Pastýřské velikonoční jehněčí s noky

Jehněčí kýta dušená a pečená s kořenovou zeleninou, servírovaná s bramborovými noky.

Pečená sekaná plněná vejci

Sekaná z umletého vepřového masa ochuceného česnekem, cibulí, vejci, nasekanou petrželkou a kořením, vytvarovaná naplněná natvrdo uvařenými vejci, upečená v troubě doměkka podlitá vodou.

Pečená šunka se sladkokyslou glazurou a syrek

Pečená šunka propíchaná hřebíčky a potřená glazurou, servírovaná s domácím sýrem z vajec, mléka a dalších ingrediencí. Tento pokrm servírujeme ke snídani na Boží hod velikonoční, nebo jako součást studené obložené mísy.

Perníková vejce 3D

Trojrozměrná velikonoční vajíčka z perníku, po dvou slepená k sobě, ozdobená barevnými polevami.

Plněné králičí hrudí

Dva hrudníky z králíka naplněné dobře odleželou sekanou promíchanou s bylinkami a kořením, upečené dozlatova spolu s brambory.

Slepovaná velikonoční vajíčka

Velikonoční sladká vajíčka zdobená barevnou polevou, slepená k sobě marmeládou.

Škvarková omeleta plněná špenátem, šťouchané brambory

Usmažené škvarkové omelety plněné podušeným špenátem, skvělý tip na oběd vhodný servírovaný na velikonoční zelený čtvrtek.

Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem

Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy