REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

velikonoční

Aspiková vejce

Vaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté … vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.

Babiččin velikonoční mazanec

Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….

Dušená telecí pečeně se zeleninou a těstovinami

V celku na cibulce a tymiánu upečená telecí pečeně, servírovaná nakrájená na plátky spolu s povařenou zeleninou a těstovinami, přelitá omáčkou z vydušené šťávy.

Jarní kuřátka s houbovou kaší

Malá jarní kuřátka upečená dokřupava, servírovaná přelitá petrželkovým přelivem spolu s jemnou houbovou kaší.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jeněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Slavnostní velikonoční menu v podobě marinovaných jehněčích kotlet s bylinkovým máslem podávaných s lehkým bramborovým salátem.

Jehněčí na bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré

Pečené jehněčí v bylinkové krustě, s vinnou omáčkou a bramborovým pyré.

Kuře s bylinkovou nádivkou a pečenými bramborami

Kuře plněné čerstvým tymiánem a rozmarýnem, potřené máslem, posypané slaninou, pečené v troubě spolu s bramborami, česnekem a nádivkou.

Masová bábovka plněná vejci

Například na velikonočním stole se tato bábovka z mletého masa, vajec a dalších ingrediencí vyjímá skvěle a také skvěle chutná!

Nádivka Pepka námořníka

Síla Pepka námořníka pořád mnoho z nás nepřesvědčila o zařazení špenátu do jídelníčku. V nádivce s čerstvými kopřivami může pár kousků baby špenátu zůstat bez povšimnutí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy