velikonoční
Aspiková vejce
Vaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté … vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.
Babiččin velikonoční mazanec
Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….
Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou
Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.
Bio kuře s velikonoční nádivkou
Velikonoční recept na kuře upečené v troubě nadité velikonoční nádivkou. Recept ze surovin v bio kvalitě.
Bramborákový trhanec s tvarůžky
Slaná varianta trhance skvělá například jako večeře na velikonoční Škaredou středu. Na Škaredou nebo také Sazometnou středu si v minulosti křesťané připomínali Jidášovu zradu, tedy škaredý skutek, proto se také tento den podávalo nějaké škaredé jídlo, například jako právě sladký, či slaný trhanec.
Čočkovo-ořechová sekaná s balzamikovým glazé
Recept na veganské velikonoční menu, konkrétně na úžasnou sekanou bez kousku masa, přesto moa a moc dobrou, kterou určitě ocení i masožravci.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a kapkou rumu
Originální velikonoční pokrmy? Zkuste tento recept z Vinařské kuchařky spolku vinařů Dunajovské kopce. Na bílou velikonoční sobotu by se mělo podávat právě kynuté, sladké…
Dušená telecí pečeně se zeleninou a těstovinami
V celku na cibulce a tymiánu upečená telecí pečeně, servírovaná nakrájená na plátky spolu s povařenou zeleninou a těstovinami, přelitá omáčkou z vydušené šťávy.
Jarní kuřátka s houbovou kaší
Malá jarní kuřátka upečená dokřupava, servírovaná přelitá petrželkovým přelivem spolu s jemnou houbovou kaší.
Jarní salát se špenátovou kuřecí roládou
Jaro je tu! Zelená je nejen tráva, ale měla by být i naše strava. Po dlouhé zimě potřebuje tělo doslova nakopnout čerstvou zeleninou a ovocem. Dodejte vašemu organismu tolik potřebné bílkoviny ve formě lehkého kuřecího masa, ale také spoustu vitamínů a minerálů.
Jehněčí kolínko na víně s višněmi a celerovým pyré
Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží. Proto si v následujícím receptu pohrajeme s jehněčím masem. Hlavní surovinou jsou sice jehněčí kolena, kořenová zelenina a také červené víno, ovšem podcenit byste neměli ani omáčku ze sušených višní, která celý pokrm skvěle vyladí.
Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem
Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Slavnostní velikonoční menu v podobě marinovaných jehněčích kotlet s bylinkovým máslem podávaných s lehkým bramborovým salátem.
Jehněčí na bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré
Pečené jehněčí v bylinkové krustě, s vinnou omáčkou a bramborovým pyré.
Kopřivová velikonoční nádivka s mandlemi
Velikonoční nádivka z pečiva, vajec, uzené krkovičky, mladých kopřiv, mléka, mandlí a koření, upečená v troubě dozlatova v zapékací misce vymazané máslem.
Kuře s bylinkovou nádivkou a pečenými bramborami
Kuře plněné čerstvým tymiánem a rozmarýnem, potřené máslem, posypané slaninou, pečené v troubě spolu s bramborami, česnekem a nádivkou.
Kuřecí prsíčka s hráškem a smetanovými brambory
Inspirace na zelený čtvrtek, na pánvi opečená kuřecí prsa servírovaná nakrájená na plátky na lůžku na másle osmahnutého hrášku spolu s pórkem a baby špenátem a zapečenými brambory se sýrem a smetanou.
Marinované kedlubny v levanduli, zázvorový sýr, koriandr, maracuja
V nové knize Vinařská kuchařka, která je plná báječných pokrmů, najdete recepty, které perfektně doplní velikonoční tabuli. Tento recept na v levanduli marinované kedlubny patří mezi ně.
Masová bábovka plněná vejci
Například na velikonočním stole se tato bábovka z mletého masa, vajec a dalších ingrediencí vyjímá skvěle a také skvěle chutná!
Nádivka Delicate
Nebojte se do velikonoční nádivky dát větší porci masa a celkově přidat více surovin. Tento pokrm by měl být bohatý a vydatný, vždyť to dříve bylo první masité jídlo, které se na Bílou sobotu servírovalo po dlouhém čtyřicetidenním půstu.
- 1
- 2
- 3
- Následující