REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivová velikonoční nádivka s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční nádivka z pečiva, vajec, uzené krkovičky, mladých kopřiv, mléka, mandlí a koření, upečená v troubě dozlatova v zapékací misce vymazané máslem.


Ingredience:
10 ksden starších rohlíků nebo housek
6 ksvajec
400 gkrkovičky z udírny (ZEMAN maso-uzeniny)
1 sklenkamléka
2 hrstinasekaných kopřiv
máslo na vymazání formy
muškátový oříšek
plátky mandlí
pepř
sůl

Postup:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a smíchejte s mlékem, žloutky, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nechejte nasát. Očistěte a spařte kopřivy, natrhejte je a smíchejte se směsí pečiva a žloutků.
  2. Maso nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy. Pro zvýraznění chuti je možné uzené krátce před smícháním opéct, ale není to nutné.
  3. Ve druhé míse ušlehejte bílky do tuha (až se tvoří špičky) a sníh lehce vmíchejte k ostatním surovinám.
  4. Formu vymažte máslem nebo špekem, nalijte směs a uhlaďte. Navrch ji posypte mandlemi. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30 – 45 minut, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.
Doporučení:

Velikonoce bez beránka, mazance a barevných vajíček si snad nikdo nedokáže představit. Na svátečním stole však nesmí chybět ani poctivé uzené. To je základní surovinou do tradiční kopřivové nádivky či velikonočního chleba. Výborné je i s bramborovou kaší nebo jen tak s kyselou okurkou.

Řeznictví ZEMAN maso-uzeniny nabízí hned několik chutných specialit z udírny. Při přípravě využívá tradiční metodu uzení, kdy se maso nejprve naloží do soli a následně se udí na bukovém dřevě. Díky tomu je výsledek krásně šťavnatý a má jemnou kouřovou chuť. Skvělá chuť je zajištěna i původem. Veškeré maso pochází od prověřených českých farmářů z okolí Příbramska. Uzené maso je samozřejmě bez lepku, takže je vhodné i pro celiaky.

Pokud tedy chcete velikonoční dobroty vyzdvihnout na vyšší úroveň, vyzkoušejte Krkovičku bez kosti nebo Špek z udírny z řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. Jsou k zakoupení v ceně od 12 Kč/ 100 g. Radost tím uděláte nejen sobě ale i celé rodině.

Poznámka:

Mandle můžeme použít i přímo do nádivky, pak je nasekáme nadrobno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy