REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s bylinkovou nádivkou a pečenými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné čerstvým tymiánem a rozmarýnem, potřené máslem, posypané slaninou, pečené v troubě spolu s bramborami, česnekem a nádivkou.


Ingredience:
1 kskuřete
500 gbrambor
100 gslaniny
50 gmásla
1 kshlavičky česneku
několik snítek rozmarýnu i tymiánu
voda
sůl
Na nádivku:
1 lžícenasekané majoránky
1 lžícenasekané petrželky
120 mlmléka
100 guzeného masa
50 gmásla
3 ksvajec
3 kshousek
2 snítkynatrhaného tymiánu
tuk a strouhanka na formičky
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, do dutiny vložíme snítky rozmarýnu i tymiánu, celé kuře dobře potřeme částí rozpuštěného másla a vložíme do pekáčku prsy nahoru, maso podlijeme trochou vody, přelijeme zbylým máslem a posypeme na kostičky nakrájenou slaninou
2. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, pak ke kuřeti přidáme omyté na čtvrtky nakrájené osolené brambory i oloupané stroužky česneku a vše společně dopečeme doměkka, za občasného přelévání kuřete výpekem, podle potřeby podlévání a za občasného otáčení brambor
3. Na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájené uzené maso a dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájené housky, rozklepnutá vejce, mléko, rozpuštěné máslo, na jemno nasekané bylinky, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a směsí naplníme vymazané a strouhankou vysypané formičky, které vložíme do trouby ke kuřeti a společně pečeme asi 30 minut
4. Upečené kuře naporcujeme a podáváme s pečenými bramborami a nádivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy