REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s bylinkovou nádivkou a pečenými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné čerstvým tymiánem a rozmarýnem, potřené máslem, posypané slaninou, pečené v troubě spolu s bramborami, česnekem a nádivkou.


Ingredience:
1 kskuřete
500 gbrambor
100 gslaniny
50 gmásla
1 kshlavičky česneku
několik snítek rozmarýnu i tymiánu
voda
sůl
Na nádivku:
1 lžícenasekané majoránky
1 lžícenasekané petrželky
120 mlmléka
100 guzeného masa
50 gmásla
3 ksvajec
3 kshousek
2 snítkynatrhaného tymiánu
tuk a strouhanka na formičky
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, do dutiny vložíme snítky rozmarýnu i tymiánu, celé kuře dobře potřeme částí rozpuštěného másla a vložíme do pekáčku prsy nahoru, maso podlijeme trochou vody, přelijeme zbylým máslem a posypeme na kostičky nakrájenou slaninou
2. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, pak ke kuřeti přidáme omyté na čtvrtky nakrájené osolené brambory i oloupané stroužky česneku a vše společně dopečeme doměkka, za občasného přelévání kuřete výpekem, podle potřeby podlévání a za občasného otáčení brambor
3. Na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájené uzené maso a dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájené housky, rozklepnutá vejce, mléko, rozpuštěné máslo, na jemno nasekané bylinky, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a směsí naplníme vymazané a strouhankou vysypané formičky, které vložíme do trouby ke kuřeti a společně pečeme asi 30 minut
4. Upečené kuře naporcujeme a podáváme s pečenými bramborami a nádivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy