REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová bábovka plněná vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Například na velikonočním stole se tato bábovka z mletého masa, vajec a dalších ingrediencí vyjímá skvěle a také skvěle chutná!


Ingredience:
1,2 kgmletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového promíchané 1:1)
0,6 kgtenkých párků
300 ganglické slaniny v plátcích
150 gstrouhanky
10 ksvajec
3 kscibule
2-3 ksstroužky česneku
3 kssnítky nasekané petrželky
3 lžícenakrájené pažitky
2 lžíceajského protlaku
1 lžícemásla na vymazání formy
1 lžícehořčice
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého černého pepře
špetka muškátového oříšku

Postup:

1. Tak 7 kusů vajíček uvaříme ve vodě natvrdo, tedy vaříme 8-10 minut, pak je zprudka zchladíme a studené oloupáme
2. Mleté maso promícháme 3 ks vejci, solí, pepřem, strouhankou, hořčicí a rajským protlakem
3. Do směsi dále přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, párky, pažitku a petrželku, dochutíme špetkou muškátového květu, vše důkladně promícháme
4. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložíme plátky slaniny
5. Formu vyplníme polovinou masové směsi, povrch rovnoměrně poklademe natvrdo uvařenými celými vejci a nakonec formu dorovnáme zbytkem mletého masa
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně hodinu 60 minut, pak bábovku otočíme dnem vzhůru, postavíme na plech a pečeme ještě dalších 40 minut
7. Na plátky nakrájenou slanou bábovku podáváme jak teplou, tak i studenou, buď s různě upravenými brambory, nebo čerstvým chlebem a sladkokyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy