Jaro je tu! Zelená je nejen tráva, ale měla by být i naše strava. Po dlouhé zimě potřebuje tělo doslova nakopnout čerstvou zeleninou a ovocem. Dodejte vašemu organismu tolik potřebné bílkoviny ve formě lehkého kuřecího masa, ale také spoustu vitamínů a minerálů.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
1 ks | celé kuře od DZ Klatovy |
1 ks | avokádo |
1 ks | kiwi |
150 g | listový špenát |
100 g | anglická slanina |
1 balení | rukoly (popř. jiného listového salátu) |
3 lžíce | olivového oleje |
citronová šťáva | |
grilovací koření | |
pepř mletý | |
sůl |
Postup:
- Kuře zbavte kůže a vykostěte. Plát zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Ze špenátu odkrojte stonky, spařte horkou vodou a nechte okapat.
- Na plát masa rozložte plátky slaniny a na ni položte listy špenátu. Maso pevně zabalte a zavažte silnou nití. Roládu potřete grilovacím kořením rozmíchaným s olejem. Podlijte trochou vody a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C, za častého podlévání.
- Hotovou roládu rozkrájejte na plátky. Připravte si salát z rukoly nebo jiných čerstvých listů, avokáda a kiwi. Lehce osolte a zalijte zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy.
Recept článku: Velikonoční nadílka pro všechny
Poznámka:zdroj: www.dzklatovy.cz