Velikonoce už jsou tady, je proto nejvyšší čas vnést trochu jarní pohody i do domácnosti. Sváteční atmosféru pomůže vykouzlit nejen veselá výzdoba v podobě věnce, barvených vajíček, za okny vykukující osení či kočičky ve váze, ale jistě i něco dobrého na stole. Klasickými pochoutkami na Velikonoce jsou beránek, jidáše, nádivka či velikonoční sekaná, ale co zkusit něco nového? Inspirujte se čtyřmi chutnými recepty od Drůbežářského závodu Klatovy a uvítejte koledníky kuřecími kuličkami nebo plněnými kuřátky.
Podrobné recepty se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!
Nedaří se vám letos namalovat kraslice? Nezoufejte. Připravte si místo nich pro koledníky skvělou pochoutku. Je také kulatá a díky zelenině a bylinkám hraje všemi barvami. Dopřejte si letos Velikonoce v kuřecím klatovském stylu!
Píp, píp, píp. Ne, to vám nezvoní telefon. To se ozývájí klatovská kuřátka, která se vylíhla na Velikonoce. A to ne ledajaká. Překvapte letos všechny koledníky nevšední výslužkou, a darujte jim kuřátko plněné klatovským kuřecím masem.
Jaro je tu! Zelená je nejen tráva, ale měla by být i naše strava. Po dlouhé zimě potřebuje tělo doslova nakopnout čerstvou zeleninou a ovocem. Dodejte vašemu organismu tolik potřebné bílkoviny ve formě lehkého kuřecího masa, ale také spoustu vitamínů a minerálů.
Ve většině českých domácností se v těchto dnech line vůně upečeného beránka. Rozvoňte svůj domov netradičně po francouzsku, a to velikonočním quichem. V něm navíc můžete upotřebit vajíčka, která třeba nestihnete nabarvit. Koledníci se k vám je pohrnou!
zdroj: www.dzklatovy.cz
Více, nejen velikonočních receptů, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje…
Velikonoční menu: vsaďte na lokální speciality
Velikonoční pečínka: Jak na přípravu jehněčího masa?