V celku na cibulce a tymiánu upečená telecí pečeně, servírovaná nakrájená na plátky spolu s povařenou zeleninou a těstovinami, přelitá omáčkou z vydušené šťávy.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | telecí pečeně |
400 ml | telecího vývaru |
2 lžíce | tymiánu |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
2 ks | cibule |
pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
200 g | smetany |
4 lžíce | hladké mouky |
pepř | |
sůl | |
Na vařenou zeleninu: | |
200 g | mladých hráškových lusků |
1 svazek | mrkve |
1 ks | malé výhonkové brokolice |
voda | |
sůl | |
Na těstoviny: | |
250 g | širokých nudlí |
voda | |
sůl | |
zelená petrželka na ozdobu |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme pepřem, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme
2. V hrnci na rozehřátém oleji a másle ze všech stran telecí opečeme, přidáme cibuli a tymián, přilijeme vývar a přikryté dusíme asi 90 minut
3. Mrkev oloupeme, odštípneme konce hráškových lusků, brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, zeleninu propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat
4. Mrkev s brokolicí vaříme v mírně osolené vodě 10 minut, lusky 3 minuty, pak vše scedíme a dáme okapat
5. Maso vyjmeme a uchováme v teple, ve vydušené šťávě rozmícháme mouku, povaříme, pak přimícháme smetanu, omáčku osolíme a dochutíme pepřem
6. Nudle uvaříme v mírně osolené vodě, postupujeme dle návodu na obalu
7. Telecí pečeni nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme spolu s nudlemi a vařenou zeleninou.