REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.


Ingredience:
Množství na 6 až 8 porcí:
600 guzeného boku
250 gsměsi na cizrnové placičky Crispins
200 gkukuřičné strouhanky Extrudo
200 gklobásy
70 gcibule
70 gpórku
40 gsádla
30 gčesneku
500 mlmléka
120 mlsmetany ke šlehání
7 ksvajec
olej na pečení placek
sekané kopřivy
drcený kmín
majoránka
petržel
pažitka
sůl

Postup:
  1. Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty usmažte z obou stran.
  2. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky.
  3. V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit.
  4. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby.
  5. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.
Poznámka:

Recept k článku: Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy