Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.
Ingredience:
Množství na 6 až 8 porcí: | |
600 g | uzeného boku |
250 g | směsi na cizrnové placičky Crispins |
200 g | kukuřičné strouhanky Extrudo |
200 g | klobásy |
70 g | cibule |
70 g | pórku |
40 g | sádla |
30 g | česneku |
500 ml | mléka |
120 ml | smetany ke šlehání |
7 ks | vajec |
olej na pečení placek | |
sekané kopřivy | |
drcený kmín | |
majoránka | |
petržel | |
pažitka | |
sůl |
Postup:
- Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty usmažte z obou stran.
- Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky.
- V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit.
- Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby.
- Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.
Recept k článku: Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce