REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková rajská omáčka s jáhlovými knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept pro celiaky – vařené hovězí maso s rajskou omáčkou kořeněnou tymiánem, podávané s jáhlovými knedlíky.


Ingredience:
1 ksbalení Rajské omáčky Vitana bez lepku
1 ksvejce
1 kghovězího předního bez kosti - krk
250 gjahel
bezlepková mouka dle potřeby, aby knedlíky držely u sebe
snítka tymiánu
sůl

Postup:

1. Hovězí svažte kuchyňským provázkem do válečku, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte přepůlenou cibuli a tymián a vařte, než maso náležitě změkne
2. Poté maso vyndejte a po vychladnutí nakrájejte na plátky
3. Pak se vrhněte na rajskou bezlepkovou omáčku Vitana
4. Obsah sáčku rozmícháte v 0,5 litru studené vody, směs přiveďte k varu a za stálého míchání pozvolna vařte 5 minut
5. Na výrobu bezlepkových knedlíků použijte jako základ jáhly, které 20 minut povařte
6. Poté je nechte vychladnout, přidejte sůl, vejce a tolik bezlepkové mouky, aby těsto bylo trochu lepivé, ne však tuhé
7. Ze vzniklé směsi vypracujte těsto a vytvořte váleček dlouhý 10 cm a široký 5 cm
8. Ten nechte v páře 30 min vařit; po 15 minutách otočte
9. Knedlíky nakrájejte nití a servírujte společně s dušeným hovězím plátkem a rajskou bezlepkovou omáčkou.

Poznámka:

Zdroj: Vitana.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy