Další recept pro celiaky – vařené hovězí maso s rajskou omáčkou kořeněnou tymiánem, podávané s jáhlovými knedlíky.
Ingredience:
1 ks | balení Rajské omáčky Vitana bez lepku |
1 ks | vejce |
1 kg | hovězího předního bez kosti - krk |
250 g | jahel |
bezlepková mouka dle potřeby, aby knedlíky držely u sebe | |
snítka tymiánu | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí svažte kuchyňským provázkem do válečku, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte přepůlenou cibuli a tymián a vařte, než maso náležitě změkne
2. Poté maso vyndejte a po vychladnutí nakrájejte na plátky
3. Pak se vrhněte na rajskou bezlepkovou omáčku Vitana
4. Obsah sáčku rozmícháte v 0,5 litru studené vody, směs přiveďte k varu a za stálého míchání pozvolna vařte 5 minut
5. Na výrobu bezlepkových knedlíků použijte jako základ jáhly, které 20 minut povařte
6. Poté je nechte vychladnout, přidejte sůl, vejce a tolik bezlepkové mouky, aby těsto bylo trochu lepivé, ne však tuhé
7. Ze vzniklé směsi vypracujte těsto a vytvořte váleček dlouhý 10 cm a široký 5 cm
8. Ten nechte v páře 30 min vařit; po 15 minutách otočte
9. Knedlíky nakrájejte nití a servírujte společně s dušeným hovězím plátkem a rajskou bezlepkovou omáčkou.
Zdroj: Vitana.