REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková pizza z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza upečená na plechu připravená jako pokrm pro bezlepkáře, tedy pro lidi s bezlepkovou dietou.


Ingredience:
Na pizza těsto:
370 gbezlepkové mouky (Jizerka)
250 mlmléka
1,5 dcloleje
2 lžičkymoučkového cukru
1/2 kskostky kvasnic
Na potření:
2 dclkečupu
2-3 ksstroužky česneku
koření na pizzu
pár kapek oleje
Na dohotovení:
200-250 gkoleček tvrdého salámu
100-120 gnastrouhaného tvrdého sýra
dle chuti: papriky, rajčata, plátky žampiónů ...

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; smícháme část teplého mléka, rozdrobené kvasnice a cukr, necháme na teplém místě vzejít, což bude trvat tak 10 minut
2. Kvásek smícháme se zbylým mlékem, olejem a moukou, vypracujeme těsto, hněteme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na mísu
3. Bochánek těsta poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme tak 20-30 minut kynout
4. Připravíme si potírání na pizzu; kečup smícháme s prolisovaným česnekem, olejem a kořením na pizzu
5. Těsto rozprostřeme na tukem vymazaný plech a hojně potřeme potíráním na pizzu
6. Potřený korpus obložíme kolečky salámu, případně dalšími ingrediencemi a posypeme nastrouhaným sýrem
7. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 220-250 °C asi 10-15 minut
8. Mírně vychladlou pizzu nakrájíme na obdélníčky a můžeme ji servírovat jak teplou, tak i studenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy