REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové bramborové šišky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené jídlo vytížených žen? To rychle hotové a z minima ingrediencí, které jsou doma stále po ruce! Bramborové šišky s makém zvládnete uvařit z jediné směsi a servírovat můžete do 15 minut od rozhodnutí pustit se do vaření.


Ingredience:
1 baleníBramborové knedlíky bez lepku Labeta
450 mlstudené vody
trocha másla
mák na posypání
mírn osolená voda na uvaření šišek

Postup:
  1. Směs na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta smícháme se 450 ml studené vody, řídší konzistence je v pořádku, těsto po chvilce ztuhne
  2. Z těsta vyválíme menší šišky a vložíme do vroucí, mírně osolené vody
  3. Vaříme podle velikosti šišek asi 7-10 minut (uvařené šišky vyplavou na hladinu)
  4. Hotové šišky pomastíme máslem a posypeme směsí moučkového cukru s mákem nebo s osmaženou kukuřičnou strouhankou.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy