REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá klobása smažená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Typická vánoční nebo silvestrovská večeře.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-800 gbílé vinné nebo smetanové klobásy
1-2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
špejle nebo jehly na závitky

Postup:

1. Klobásu otřeme papírovým ubrouskem, rozdělíme na čtyři stejně dlouhé kusy, stočíme do spirály a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky
2. Připravené klobásy pak obalíme v mouce, vejci a ve strouhance
3. Na dobře rozehřátém tuku obalené klobásky po obou stranách opečeme dozlatova.

Doporučení:

Jsou-li klobásky chodem štědrovečerním nebo silvestrovskou večeří, podáváme je s francouzským zeleninovým salátem nebo bramborovým salátem.

Poznámka:

V průběhu roku se ke smaženým klobáskám také hodí klasické vařené brambory, bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy