REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát s mandlemi, citrónovo-tymiánové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud nejste příznivcem smaženého kapra s bramborovým salátem, zkuste letos při pravit odlehčenou štědrovečerní večeři po vzoru blogerského páru P&G foodies. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
400 gcandáta
500 gbrambor
6-8 kssnítků tymiánu
2 kscitróny
1 ksstroužek česneku
4 lžíceplátků mandlí
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
  3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
  4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
  5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
  6. Pečte vše společně dalších 15 minut.
Doporučení:

Předkrm: Plněné portobello žampiony s halloumi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy