REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí hamburger z vinné klobásy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trochu netradiční úprava vinné klobásy, pro milovníky různých burgerů. Recept na hamburger z vinné klobásy vás dostane. Takto upravená vinná klobása vám zachutná a budete si ji dělat nejen na Vánoce či Silvestra, ale po celý rok.


Ingredience:
800 gvinné klobásy
4 kslístky šalvěje
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
strouhaná kůra z 1 citronu
mletý černý pepř
burgerové žemle
olej na potření
máslo
lístky čerstvého špenátu k podávání
Na karamelizovanou cibulku:
3-4 kscibule
50–100 mlbílého vína
3 lžícerostlinného oleje
2 lžícebalzamikového octa
2 lžícecukru
sůl

Postup:
  1. Připravíme karamelizovanou cibulku; v menším hrnci na dobře rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, až zesklovatí, zasypeme ji cukrem, občas zamícháme, necháme ji zezlátnout, pak ji zalijeme vínem smíchaným s octem balzamico, pod pokličkou, za občasného zamíchání, karamelizujeme 10-15 minut
  2. Na burgery vymačkáme obsah střívka z vinné klobásy, smícháme s bylinkami (šalvěj nadrtíme), prolisovanými stroužky česneku, vejcem a citronovou kůrou, z hmoty tvarujeme jednotlivé burgery
  3. Potřené burgery potřeme olejem a nejlépe v kontaktním grilu je grilujeme z obou stran 5-6 minut, nebo tak dlouho, jak je potřeba
  4. Burgerové žemle přepůlíme, vnitřní strany necháme zelátnout na grilu
  5. Opečené spodky žemlí potřeme máslem, poklademe lístky špenátu, na každou položíme grilovaný burger, ten ozdobíme karamelizovanou cibulkou, přiklopíme vrchní částí žemle, zajistíme zdobítky a můžeme podávat.
Poznámka:

Recept k článku: Sto lidí, sto chutí i na Štědrý den: Kdo si dá kapra, krocana nebo mořské řasy?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy