REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filety pstruha plněné špenátem a sýrem, citronová omáčka, bramborové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi zajímavá a osvědečná kombinace špenátu s ricottou a pstruhem, který je doplněn o pyré z brambor. Koncert chutí, kde vévodí špenát a sýr, zcela jistě skvěle doplní vskutku královské víno – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr z vinařství Chateau Bzenec Terroir Collection.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 kspstruzi
1 ksmenší cibule, nebo šalotka
1 ksčesnek
1 ksřapíkatý celer
800 gbrambor
cca 200 glistový špenát (čerstvý, nebo mražený)
cca 100 gsýru Ricotta
olivový olej
smetana
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Ze pstruhů vykrojíme filety, připadně je můžeme v rybárně koupit připravené
2. Na kapce olivového oleje s máslem orestujeme pokrájenou šalotku do sklovata, přidáme rozetřený stroužek česneku, krátce opečeme a přidáme čerstvý pokrájený špenát (nebo rozmrazené, přebytečné vody zbavené listy), dochutíme solí a pepřem, stáhneme z tepla a přidáme Ricottu
3. Filety naplníme připravenou směsí, zavineme jako roládku a zajistíme pomocí párátka
4. Závitky položíme na pánev a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 12 minut
5. Mezitím si uvaříme oloupané brambory, které odcedíme a vložíme
do základu připraveného z nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru opečeného na olivovém oleji
6. Brambory s celerem rozšťoucháme a metlou rozšleháme s kapkou smetany a másla, dochutíme solí
7. Rybí závitky po upečení přendáme na teplý talíř, pánev s výpekem 
z ryb položíme na oheň, zakápneme citronem, postrouháme troškou citrusové kůry, podlijeme asi 1 dl smetany a lžící másla a omáčku svaříme na požadovanou hustotu
8. Na teplý talíř servírujeme 2 závitky ze pstruha podlité citrónovou omáčkou, které doplníme pyré z brambor.

Doporučení:

Doporučení sommeliera:Velmi zajímavá a osvědečná kombinace špenátu s ricottou a pstruhem, který je doplněn o pyré z brambor. Koncert chutí, kde vévodí špenát a sýr, zcela jistě skvěle doplní vskutku královské víno – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr z vinařství Chateau Bzenec Terroir Collection. Jaká je charakteristika tohoto vína? Vyšší zlatavá barva, elegantní ovocná vůně připomínající sušené meruňky, luční kvítí v pozadí s tóny medové plástve. Chuť je bohatá, širšího těla s pevnou kyselinkou a dlouhou dochutí. Možno zakoupit na www.osobnivinoteka.cz. Orientační cena: 239 Kč.

Poznámka:

Recept k článku: Vánoční tipy a triky od Bohemia sekt s.r.o.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy