REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá klobása opékaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Každý vánočního kapra nemusí, často se na slavnostním stole o Vánocích objevují pečené klobásy. Tady je jeden z nejjednodušších a přitom nejchutnějších receptů na opečenou bílou vinnou nebo smetanovou klobásu.


Ingredience:
600-800 gbílé vinné nebo smetanové klobásy
hladká mouka
sádlo
špejle nebo jehly na závitky

Postup:

1. Klobásu otřeme papírovým ubrouskem, rozdělíme na čtyři stejně dlouhé kusy, stočíme do spirály a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky
2. Lehce po obou stranách poprášíme hladkou moukou a na dobře rozehřátém sádle po obou stranách opečeme dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušené vinné zelí nebo klobásky podáváme s červeným dušeným zelím. Druhou přílohou jsou nejčastěji vařené brambory nebo opékané brambory. Vhodná je i bramborová kaše s okurkou nebo bramborový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy