Patří tatarák mezi vaše oblíbené jídlo? Tak určitě vyzkoušejte i belgický tatarák připravený podle tohoto receptu. Určitě si pochutnáte!
Ingredience:
Na tatarák: | |
300 g | pravé nebo falešné hovězí svíčkové |
1 lžíce | jemně nasekané petrželové natě |
1 lžíce | kapar |
1–2 lžíce | hoblinek parmezánu |
1–2 lžíce | olivového oleje |
3-4 ks | malé nakládané okurky Cornichon |
1 ks | šalotka |
čerstvě mletý pepř | |
sůl | |
Omáčka: | |
3 lžíce | majonézy |
1–2 lžíce | kvalitního kečupu |
2–3 lžičky | worcesterové omáčky |
pikantní omáčka – tabasco nebo chilli omáčka (množství podle chuti) | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl | |
Příloha: | |
1 balení | McCain Golden Wedges Original |
libovolná zelenina na salát |
Postup:
- Maso namelte, případně „naškrábejte“ nožem. Kapary i okurky nakrájejte nadrobno, stejně tak i šalotku a petrželovou nať, a všechno přidejte k masu. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem, a nakonec vmíchejte hoblinky parmezánu.
- Na přípravu omáčky smíchejte všechny ingredience dohromady. 1–2 lžíce hotové omáčky vmíchejte do tataráku, vložte ho do chladničky a nechte uležet. Zbytek omáčky nechte jako dip na namáčení.
- Mezitím, co se tatarák chladí, připravte v troubě přílohu. Brambory Golden Wedges Original rozložte v jedné vrstvě na plech a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte do zlatova 18–20 minut podle návodu na obalu.
- Z nachystané zeleniny připravte salátek.
- Belgický tatarák podávejte s čerstvě upečenými brambory Golden Wedges Original, pikantní omáčkou a zeleninovým salátem.
zdroj: McCain x Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen