jiné slavnostní příležitosti
Belgický tatarák s brambory Golden Wedges Original
Patří tatarák mezi vaše oblíbené jídlo? Tak určitě vyzkoušejte i belgický tatarák připravený podle tohoto receptu. Určitě si pochutnáte!
Flambovaný krůtí řízek s těstovinami
Plátky z krůtích prsou opečené zprudka na dobře rozpáleném oleji, zapečené pod pokličkou spolu se šunkou a ananasem, flambované.
Hovězí líčka po burgundsku, bramborovo-celerové pyré
Stará francouzská klasika – pozvolna pečená hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině spolu se žampiony. Podávaná s jemným celerovo-bramborovým pyré.
Hovězí steak se salátem z pečených paprik s mátou a chimichurri
Tip na valentýnský hlavní chod. Tento úžasný recept vytvořil a podle něj uvařil Marek Pavala, šéfkuchař a fotograf, více chutných receptů najdete na blog.kitchenaid.cz
Husí ramínko na jablkách, salát z červené řepy, chlupatý knedlík
V medu a jablečném džusu marinovaná husí ramínka, podušená s jablka doměkka, servírovaná s domácími knedlíky a vychlazeným salátem z červené řepy.
Chřest se smetanovou omáčkou, bramborem, dušenou šunkou a rukolou
Vařený zelený nebo bílý chřest, jehož sezóna právě začala, podávaný se smetanovou omáčkou, brambory, v páře dušenou šunkou a salátem z čerstvých listů rukoly.
Jehněčí kýta dušená na červeném víně se švestkami a pečenými meruňkami
Jehněčí kýta v této tradiční úpravě na zeleninovém základu, povidlech a sušených švestkách patří do menu mnoha vyhlášených restaurací. Podle tohoto receptu si ji ale můžete připravit i doma.
Králík pečený na bílém víně s estragonovou zeleninou a pažitkovými brambory
Králík upečený na kořenové zelenině podlitý bílým vínem, ochucený nasekaným estragonem, solí a pepřem, podávaný se šťouchanými brambory a zeleninou z výpeku, k ní se skvěle hodí máslová chuť brambor a úžasná intenzivní vůně estragonu, která jídlu dodá jiný rozměr!
Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovo-citronovým pyré
Šetrně upravemé krevety s kokosovým mlékem a chutí vanilkového lusku, koriandru, nasekaného zázvoru či limetky. Podávané s bramborovo-citronovým pyré.
Krůtí prsíčka na pomerančích s rýží
Tento lehký pokrm je skvělým hlavním chodem při mnoha slavnostnějších příležitostech, ovšem můžeme si ho samozřejmě připravit i k nedělnímu obědu.
Křupavá kuřecí stehna s bramborem servírovaná na kosti
Vypadají jako klasické smažené kuřecí paličky, ale je to vlastně celé menu na jedné kosti, díky bramborám, co směs na tyto paličky obsahuje. Ideální součást párty menu, nebo nějakého rautového stolu, ale milovat je budou hlavně děti, díky způsobu, jak se podávají.
Luxusní krevetky na Chardonnay z vinařství Vinselekt Michlovský
Luxusní krevetky na Chardonnay například z vinařství Vinselekt Michlovský si určitě zamilujete! Recept pro Vinselekt Michlovský vytvořila Elly alias Bohyně kuchyně.
Mare Monti
V hrnci nebo v hluboké zaklopené pánvi podušené předvařené brambory ve slupce spolu s orestovanými mušlemi a krevetami, houbami a halibutem, vše podlité kuřecím vývarem a dochucené kořením, citrónovou šťávou lanýžovým olejem, lanýži, máslem a pažitkou.
Medailonky du Barry
Madame du Barry byla milenkou Ludvíka XV. Měla ráda přepych a luxusní jídlo. Recept, mírně upravený, se zachoval dodnes. Je to náročný pokrm na přípravu vhodný pro slavností příležitosti.
Opečený siven s brambory a brokolicí
Na pánvičce opečené porce sivenů, obložené uvařenými brambory a brokolicí, zdobené podušenými žampióny.
Pečená telecí panenka s brambory, servírovaná s houbami
V celku upečený váleček telecí svíčkové spolu s brambory a bylinkami, servírovaný nakrájený na plátky spolu s podušenými houbami.
Pomalu pečená svatomartinská husa servírovaná s červeným zelím
Pečená husička a mladé svatomartinské víno nemohou při oslavě svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, rozhodně chybět. Vyzkoušejte tento recept našich babiček, kdy se husa nakládá na dva dny do mléka a pak teprve peče přes noc, aby byla přesně na oběd hotová!
Sváteční husí rolka s dvěma nádivkami, knedlíky a červeným a bílým zelím
Tak tohle je menu pro opravdu zdatné kuchaře! Rolku snad zvládne každý, ale připravit k ní ještě dva druhy knedlíků a dvě přílohy, tak to už vyžaduje zdatného kuchaře.
Svatomartinská husa s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
11. listopad. Datum, které mají především milovníci vína ve svých diářích poznamenané tučným písmem. Den, kdy se mohou poprvé ochutnávat letošní vína. Ale také den, kdy se již tradičně peče svatomartinská husa. My si ji tentokrát připravíme s vynikajícím karlovarským knedlíkem a samozřejmě nesmí chybět červené zelí.
Svatomartinská husa, moravské zelí, bramborový knedlík
Další varianta staročeského receptu na husu pečenou o svátcích Svatého Martina. Tento recept pochází z Moravy.
- 1
- 2
- Následující
reklama