REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka po burgundsku, bramborovo-celerové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stará francouzská klasika – pozvolna pečená hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině spolu se žampiony. Podávaná s jemným celerovo-bramborovým pyré.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
800 ghovězích líček
300 gčerstvých žampionů
50 ganglické slaniny
250 mlkvalitního červeného vína
2 ksmrkve
2 kscibule
1 ksmalé konzervy rajského protlaku
1 ksvětší petržele
1/2 ksmenšího celeru
hovězí vývar
bobkový list
nové koření
černý pepř
tymián
cukr
ocet
olej
Na pyré:
500 gbrambor
150 gceleru
máslo
mléko
sůl

Postup:

1. Líčka očistíme a nakrájíme na větší kusy
2. Rozškvaříme slaninu, přidáme olej a nakrájenou kořenovou zeleninu
3. Po pěti minutách zastříkneme octem, přidáme cibuli, restujeme do zlatova, pak doplníme protlakem, cukrem a kořením, které jsme si dali do prodyšného sáčku, do hrnce vložíme maso, zarestujeme a zalijeme polovinou vína
4. Necháme vyvařit a pak zalijeme vývarem, zbylým vínem tak, aby maso bylo ponořené, a dusíme, dokud nejsou líčka měkká
5. Zredukujeme a dochutíme cukrem
6. Žampiony si zprudka orestujeme a přidáme na závěr k líčkům
7. Pyré připravíme tak, že si uvaříme brambory s celerem v osolené vodě do měkka, vodu slijeme a přidáme máslo a přiléváme za stálého míchání vroucí mléko
8. Dle chuti dosolíme.

Doporučení:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy