REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí ramínko na jablkách, salát z červené řepy, chlupatý knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V medu a jablečném džusu marinovaná husí ramínka, podušená s jablka doměkka, servírovaná s domácími knedlíky a vychlazeným salátem z červené řepy.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší husí ramínka
2 ksjablka
1 kscibule
1 dljablečného džusu
1 lžícehusího sádla
1 lžícemedu
kousek celé skořice
hřebíček
pepř
sůl
Na knedlíky:
400 gbrambor vařených ve slupce
400 gsyrových brambor
200 ghrubé mouky
3 lžíceškrobu
1 kscelé vejce
1 kshouska
1 ksžloutek
voda
sůl
Na salát:
500 gvařené řepy
2 lžícekřenu
1 kscibule
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Ramínka nasolíme, opepříme a potřeme směsí z medu a džusu, necháme v lednici 2 hodiny odpočinout
2. Na sádlo vložíme cibuli, přidáme jedno nakrájené jablko a koření, maso, podlijeme a dusíme do měkka
3. Když je maso měkké, přidáme druhé jablko (to má být na skus), šťávu propasírujeme a v případě potřeby zaprášíme moukou a provaříme
4. Ramínka servírujeme s teplými knedlíky a vychlazeným salátem.

Příprava knedlíků:
1. Nastrouháme syrové brambory, částečně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, mouku, škrob, promícháme a tvoříme knedlíky, které zavařujeme v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dle velikosti.

Příprava salátu:
1. Vařenou řepu nahrubo nastrouháme, přidáme cibuli a křen
2. Ocet smícháme s cukrem, olejem a solí, zalijeme salát a promícháme
3. Dáme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy