REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená telecí panenka s brambory, servírovaná s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečený váleček telecí svíčkové spolu s brambory a bylinkami, servírovaný nakrájený na plátky spolu s podušenými houbami.


Ingredience:
700-800 gtelecí svíčkové
1 kgbrambor
olivový olej
voda
pepř
sůl
Na houby:
200 glišek nebo žampionů
1 ksšalotky
50 gmásla
1 balenídemi glace
1-2 lžičkybrandy
pažitka
voda
pepř
sůl
Na ozdobení:
snítky bylinek

Postup:

1. V mírně osolené vodě uvaříme očištěné, rozpůlené brambory i se slupkou
2. Maso omyjeme a očistíme, osolíme, okořeníme pepřem, pak ho opečeme ze všech stran na olivovém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Opečené telecí vložíme do pekáče, obložíme brambory posypané rozmarýnem a špetkou soli a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 15 minut, nebo až má maso vnitřní teplotu 58 °C, což zjistíme gastronomickým teploměrem, který zapíchneme do středu masa
4. Maso vytáhneme a necháme chvíli odpočinout, pak ho servírujeme spolu s brambory a houbami, ozdobené snítky bylinek.

Příprava hub:
1. Lišky nebo žampiony očistíme, větší houby rozpůlíme nebo i nakrájíme na čtvrtky
2. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno
3. Na pánev na rozpuštěném másle oretujeme houby, přidáme omáčku demi glace, trochu vody a brandy, vše povaříme
4. Pokrm ochutíme pepřem a solí, ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou.

Poznámka:

Recept na demi glace najdete zde: Demiglace nebo demi-glace, demiglaze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy