REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená telecí panenka s brambory, servírovaná s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečený váleček telecí svíčkové spolu s brambory a bylinkami, servírovaný nakrájený na plátky spolu s podušenými houbami.


Ingredience:
700-800 gtelecí svíčkové
1 kgbrambor
olivový olej
voda
pepř
sůl
Na houby:
200 glišek nebo žampionů
1 ksšalotky
50 gmásla
1 balenídemi glace
1-2 lžičkybrandy
pažitka
voda
pepř
sůl
Na ozdobení:
snítky bylinek

Postup:

1. V mírně osolené vodě uvaříme očištěné, rozpůlené brambory i se slupkou
2. Maso omyjeme a očistíme, osolíme, okořeníme pepřem, pak ho opečeme ze všech stran na olivovém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Opečené telecí vložíme do pekáče, obložíme brambory posypané rozmarýnem a špetkou soli a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 15 minut, nebo až má maso vnitřní teplotu 58 °C, což zjistíme gastronomickým teploměrem, který zapíchneme do středu masa
4. Maso vytáhneme a necháme chvíli odpočinout, pak ho servírujeme spolu s brambory a houbami, ozdobené snítky bylinek.

Příprava hub:
1. Lišky nebo žampiony očistíme, větší houby rozpůlíme nebo i nakrájíme na čtvrtky
2. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno
3. Na pánev na rozpuštěném másle oretujeme houby, přidáme omáčku demi glace, trochu vody a brandy, vše povaříme
4. Pokrm ochutíme pepřem a solí, ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou.

Poznámka:

Recept na demi glace najdete zde: Demiglace nebo demi-glace, demiglaze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy