REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený siven s brambory a brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce opečené porce sivenů, obložené uvařenými brambory a brokolicí, zdobené podušenými žampióny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssivenů (asi 800 g)
citrónová šťáva
tymián
barevná podrcený pepř
sůl
máslo a olivový olej na opečení ryb
Na přílohu:
400 gžampiónů
400 gbrokolice
400 gbrambor
1 dclbílého suchého vína
máslo
mírně osolená voda
sůl

Postup:

1. Očištěné, pod tekoucí vodou opláchnuté a pak osušené ryby osolíme, okořeníme tymiánem a pepřem, pokapeme citronovou šťávou, a necháme alespoň 1 hodinu odležet
2. Oškrábané brambory nakrájíme na kostky a brokolici rozebereme na růžičky
3. Připravené brambory dáme vařit do osolené vody a asi 5 minut před dovařením přidáme brokolici
4. Nakrájíme žampiony, orestujeme je na másle, zalijeme vínem a chvíli podusíme
5. Siveny zprudka opečeme na másle smíchaným s trochou oleje, na talířích je posypeme podušenými žampiony a obložíme okapanými brambory s brokolicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy