Rakousko
Bavorská pomazánka Obatzda
Pivní pomázánka připravená z camembertu, romaduru, másla, cibule, koření a piva.
Bavorské kuře na cibuli
Porce kuřete dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.
Bavorské pivní závitky
Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.
Bavorské závitky
Plátky hovězí roštěné potřené bramborovou směsí, svinuté do závitků a upečené v alobalu doměkka.
Bavorský vanilkový krém
Krém z vajec, šlehačky a dalších ingrediencí podávaný s blumovou omáčkou.
Císařský trhanec II.
Pokrm z Rakouska Kaiserschmarren, oblíbený pokrm císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je palačinkové těsto.
Císařský trhanec III.
Oblíbený sladký dezert císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je však vždy palačinkové těsto.
Čočka na vídeňský způsob
Úprava čočky jak se podává ve Vídni. Zaujme především pikantní chutí. Podává se s volským okem, vařeným hovězím masem nebo klobásou.
Fogoš plněný po vídeňsku
Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.
Germknödel
Rakouské kynuté knedlíky plněné švestkovými povidly, sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, polévané rozpuštěným máslem.
Germknödel II.
Germknödel jsou typické rakouské knedlíky plněné švestkovými povidly, servírované posypané mákem a přelité například vanilkovou omáčkou. Bývají velké 15 cm, takže jeden knedlík je vlastně jedna porce.
Gulášová polévka II.
Polévka z vývaru, brambor, hovězího masa, slaniny a rajčat.
Humrový salát se zeleninou
Konzervované humří maso smíchané se zeleninou, lanýži (žampióny) a jablky.
Játra po tyrolsku
Opečená játra podušená s cibulí, zeleninou a kořením doměkka, servírovaná s omáčkou ze zakysané smetany.
Jehněčí hřbet po vídeňsku
Jehněčí hřbet osolený a potřený rozetřeným česnekem, upečený v troubě doměkka spolu s cibulí a mrkví, servírovaný nasekaný na porce a přelitý šťávou z pečení, spolu s vařenými brambory a zeleninovým salátem
Kachna po tyrolsku
Kachna nadívaná jablky, upečená dozlatova.
Kapr pro labužníky
Odleželé porce kapra potřené prolisovaným česnekem smíchaným s červenou mletou paprikou, obalené v mouce, usmažené dozlatova.
Kardinálská polévka
Recept z Rakouska na polévku z hovězího vývaru zdobenou, při servírování, šlehačkou.
Kardinálské řezy
Originální recept na rakouský dezert ze dvou druhů těsta a náplně. Původní recept je znám pod názvem “Kardinalschnitten”.
Kardinálské řezy II.
Podle původního rakouského receptu si můžete připravit tento skvostný sladký dezert.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama