REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rakousko


Bavorská pomazánka Obatzda

Pivní pomázánka připravená z camembertu, romaduru, másla, cibule, koření a piva.

Bavorské kuře na cibuli

Porce kuřete dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.

Bavorské pivní závitky

Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.

Bavorské závitky

Plátky hovězí roštěné potřené bramborovou směsí, svinuté do závitků a upečené v alobalu doměkka.

Bavorský vanilkový krém

Krém z vajec, šlehačky a dalších ingrediencí podávaný s blumovou omáčkou.

Císařský trhanec II.

Pokrm z Rakouska Kaiserschmarren, oblíbený pokrm císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je palačinkové těsto.

Císařský trhanec III.

Oblíbený sladký dezert císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je však vždy palačinkové těsto.

Čočka na vídeňský způsob

Úprava čočky jak se podává ve Vídni. Zaujme především pikantní chutí. Podává se s volským okem, vařeným hovězím masem nebo klobásou.

Fogoš plněný po vídeňsku

Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.

Germknödel

Rakouské kynuté knedlíky plněné švestkovými povidly, sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, polévané rozpuštěným máslem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy