hlavní jídlo
Bavorské kuře na cibuli
Porce kuřete dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.
Bavorské pivní závitky
Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.
Bavorské závitky
Plátky hovězí roštěné potřené bramborovou směsí, svinuté do závitků a upečené v alobalu doměkka.
Fogoš plněný po vídeňsku
Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.
Játra po tyrolsku
Opečená játra podušená s cibulí, zeleninou a kořením doměkka, servírovaná s omáčkou ze zakysané smetany.
Jehněčí hřbet po vídeňsku
Jehněčí hřbet osolený a potřený rozetřeným česnekem, upečený v troubě doměkka spolu s cibulí a mrkví, servírovaný nasekaný na porce a přelitý šťávou z pečení, spolu s vařenými brambory a zeleninovým salátem
Kachna po tyrolsku
Kachna nadívaná jablky, upečená dozlatova.
Kapr pro labužníky
Odleželé porce kapra potřené prolisovaným česnekem smíchaným s červenou mletou paprikou, obalené v mouce, usmažené dozlatova.
Losos po vídeňsku
Losos podlitý vínem a obložený rajčaty, upečený v troubě.
Plíčka po vídeňsku
Recept na telecí nebo vepřové plíčky připravené povařením.
Roštěnky Esterházy
Podušené roštěnky se sardelkami a kapari. Roštěnka Esterházy: steak, o který se perou Maďaři a Rakušané. “Roštěnka Esterházy je naše, protože vznikla ve Vídni!” tvrdí Rakušané, Maďaři pak velebí tvůrce receptu, Nikolause Esterházyho, maďarského grófa, jehož jméno nese mnoho pochoutek, včetně této roštěnky.
Řezy ze svíčkové „Metternich“
Minutka ze svíčkové.
Skopové maso po štýrsku
Příprava skopového masa vařením.
Skopové maso po tyrolsku
Kostky skopového masa podušené spolu s česnekem, podlité černým pivem.
Štičí pudink
Směs ze štičího masa, žampiónů, vajec, smetany, hrášku …. , vařená ve vodní lázni.
Štika po solnohradsku
Odleželé porce štiky okořeněné, osolené a dochucené citronovou šťávou, zprudka opečené na pánvi, nakonec zapečené v troubě v zapékací misce posypané sýrem a strouhankou, pokapané máslem.
Tafelspitz
Tafelspitz je vídeňská lahůdka z vařených plátků hovězího masa – tzv. květové špičky, ty se vaří až 3 hodiny spolu s kořením a dalšími ingrediencemi, porce masa se pak podávají s kousky zeleniny, mírně přelité vývarem, často i s bramborovou kaší, či jinak upravenými brambory, ochucené například jablečným křenem.
Telecí guláš s nudlemi
Podušené telecí maso doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými nudlemi posypanými nadrobno nasekanou kudrnkou.
Úhoř na šalvěji
Na jehle napíchané kousky úhoře a rohlíků, upečené na másle a pak opečené obalené strouhankou.
Vídeňské křenové maso
Pokrm z uvařeného vepřového ramínka servírovaného s křenovou omáčkou.
- 1
- 2
- Následující
reklama