REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bavorské kuře na cibuli

Porce kuřete dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.

Bavorské pivní závitky

Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.

Bavorské závitky

Plátky hovězí roštěné potřené bramborovou směsí, svinuté do závitků a upečené v alobalu doměkka.

Fogoš plněný po vídeňsku

Nadívaný fogoš (candát), pečený v pergamenu.

Játra po tyrolsku

Opečená játra podušená s cibulí, zeleninou a kořením doměkka, servírovaná s omáčkou ze zakysané smetany.

Jehněčí hřbet po vídeňsku

Jehněčí hřbet osolený a potřený rozetřeným česnekem, upečený v troubě doměkka spolu s cibulí a mrkví, servírovaný nasekaný na porce a přelitý šťávou z pečení, spolu s vařenými brambory a zeleninovým salátem

Kachna po tyrolsku

Kachna nadívaná jablky, upečená dozlatova.

Kapr pro labužníky

Odleželé porce kapra potřené prolisovaným česnekem smíchaným s červenou mletou paprikou, obalené v mouce, usmažené dozlatova.

Losos po vídeňsku

Losos podlitý vínem a obložený rajčaty, upečený v troubě.

Plíčka po vídeňsku

Recept na telecí nebo vepřové plíčky připravené povařením.

Roštěnky Esterházy

Podušené roštěnky se sardelkami a kapari. Roštěnka Esterházy: steak, o který se perou Maďaři a Rakušané. “Roštěnka Esterházy je naše, protože vznikla ve Vídni!” tvrdí Rakušané, Maďaři pak velebí tvůrce receptu, Nikolause Esterházyho, maďarského grófa, jehož jméno nese mnoho pochoutek, včetně této roštěnky.

Řezy ze svíčkové „Metternich“

Minutka ze svíčkové.

Skopové maso po štýrsku

Příprava skopového masa vařením.

Skopové maso po tyrolsku

Kostky skopového masa podušené spolu s česnekem, podlité černým pivem.

Štičí pudink

Směs ze štičího masa, žampiónů, vajec, smetany, hrášku …. , vařená ve vodní lázni.

Štika po solnohradsku

Odleželé porce štiky okořeněné, osolené a dochucené citronovou šťávou, zprudka opečené na pánvi, nakonec zapečené v troubě v zapékací misce posypané sýrem a strouhankou, pokapané máslem.

Tafelspitz

Tafelspitz je vídeňská lahůdka z vařených plátků hovězího masa – tzv. květové špičky, ty se vaří až 3 hodiny spolu s kořením a dalšími ingrediencemi, porce masa se pak podávají s kousky zeleniny, mírně přelité vývarem, často i s bramborovou kaší, či jinak upravenými brambory, ochucené například jablečným křenem.

Telecí guláš s nudlemi

Podušené telecí maso doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými nudlemi posypanými nadrobno nasekanou kudrnkou.

Úhoř na šalvěji

Na jehle napíchané kousky úhoře a rohlíků, upečené na másle a pak opečené obalené strouhankou.

Vídeňské křenové maso

Pokrm z uvařeného vepřového ramínka servírovaného s křenovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy